GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Gabriel blev Homecoming king

Gabriel blev Homecoming king

Två veckor innan Homecoming-helgen får vi Seniors ut ett formulär där vi ska rösta på fyra killar och fyra tjejer som representerar skolan som "Homecoming Court" och också blir nominerade som kandidater till att bli Homecoming King & Queen.

En vecka efter att röstningen var avslutad sattes högtalarna över hela skolan igång och vår rektor presenterade vilka som hade blivit vald till Homecoming Court, där jag var en av de fyra killarna som blev vald och därmed nominerad till att bli Homecoming King. Det jublades i klassrummet och jag fick gratulationer av elever och lärare, vilket fick mig att inse vilken ära det var. 

Nu fick alla på skolan ut ett nytt formulär där man får varsin röst på de nominerade till King & Queen. Resultatet ska sedan presenteras mellan tjejernas och killarnas Homecoming-game dagen innan dansen. 

När fredagen väl var kommen så är det tradition på min skola att skämma ut killarna som blivit valda till court. Detta gör man genom att respektive tjej på court får klä ut sin kille hur hon vill och planera ett kort framträda inför elever och lärare på skolan, som sedan ska rösta den bästa. Detta var skolans Homecoming pep assembly, en annorlunda och rolig upplevelse, speciellt då jag och min respektive tjej från court vann Assemblyn.

Några timmar senare var det dags för Homecoming-game och vi på court ska bli introducerade inför alla föräldrar och elever, samt få reda på vem som blev vald till King & Queen, nervöst och spännande på samma gång. Vi gick in två och två och ställde oss på mittplan. När alla hade gått ut på plan var det dags att höra vem som blivit utvald till King och Queen. Mitt namn sas och ett jubel väcktes över idrottshallen, ett leende spreds över mina läppar och det kändes verkligen som en dröm. Jag kröntes med en krona och en banderoll där det stod "Homecoming King".

Sedan kröntes även vår Queen, vilket komiskt nog blev min respektive tjej Courtney från Pep Assemblyn tidigare. Hon kröntes med en liknande banderoll och en tiara vilket vi även bar under dansen dagen efter. Det dök upp kameror överallt från läktaren och många bilder togs. Jag blev gratulerad av elever, lärare, föräldrar och jag kände en stor ära och tacksamhet att jag blivit vald till detta. Homecoming helgen har varit en av de bästa höjdpunkterna på mitt år hittills och något jag verkligen önskar att någon annan får uppleva med. 

Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig