Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Isabels språkläger i Uppsala sommaren 2020

Isabels

Hur kom det sig att du åkte på språkläget i Uppsala med EF?

Jag skulle åka på språkresa till Brighton i England men den blev inställd (på grund av Covid-19). Vi läste att det fanns ett språkläger i Uppsala och jag tyckte det verkade roligt. Jag trodde först att det skulle vara tråkigt men också spännande eftersom det var något nytt. Jag åkte på språkresa för att mest lära mig engelska men också ha riktigt kul och få vänner för livet. Och allt det fick jag på lägret, och lite till!

Åkte du språkresan själv eller med en kompis?

Jag åkte själv, för jag ville träffa nya människor och utforska mig själv bland olika människor. Jag tycker det blev väldigt bra att åka själv för att jag blev mer självständig och självsäker på mig själv utav det. Men det var flera som åkte med en kompis och det fungerade också.

Var det jobbigt att prata engelska?

I början var det jobbigt, eftersom man inte har pratat så mycket engelska innan. Men senare när man hade börjat flöt det bara på. Man började våga prata och det gick superbra. Efter en stund märkte man inte att man pratade engelska eftersom det bara flöt på. På grund av detta så blev jag sååå säker att prata engelska och det känns jätteskönt. Lärarna på språklägret var helt underbara. Dom uppmuntrade mig i allt. Prata, skriva och våga ta plats.

språkläger i uppsala

Isabel och hennes vänner

Hur såg en vanlig dag i Uppsala ut?

Frukosten var klockan 8 så man gick oftast upp 20 minuter innan för att fixa sig och sen gå. Man kunde antingen möta upp lärarna eller gå själv. Efter det hade vi lektioner i tre timmar, och det brukade mest vara muntliga övningar. Det var oftast något speciellt vi skulle arbeta om. Vid ungefär 12 är det lunch, vi brukade oftast sluta lite innan tolv, då brukar vi gå ut på gräset och dansa till en sång som lärarna har lärt oss.

Efter lunchen har vi alltid lite fritid då man kan göra vad man vill, oftast sitter man ute och pratar med sina kompisar. Sen träffas alla och alla göt något tillsammans som tillexempel en rolig lek, ”Catch the flag”. Det varade i typ två timmar, sen hade man fritid till sex. Då kunde man antingen bara vara eller bada om det var bra väder.

Därefter var det middag klockan sex till sju. Och sen var det antingen en kvällsaktivitet som till exempel karaoke tills läggdags klockan 22:00.

Vad var det bästa med språklägret?​

Det bästa var att man alltid hade något att göra så det inte var långtråkigt. Och att man hade alltid något att göra. Lektionerna var välplanerade, dom var mycket intressanta och roliga för att vi ungdomar fick bestämma vad vi skulle lära oss om. Som sagt är lärarna helt fantastiska, om man hade ett problem hjälpte de en tills problemet var helt borta. Dom fanns där för en och man kunde prata allt med dom. Jag har fått en riktig upplevelse, vänner för livet och blivit mer självsäker. Precis som jag ville.

Vill du ha mer information om EFs språkresor?Beställ en gratis broschyr