GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Josefins upplevelse av Santa Barbara

Josefins upplevelse av Santa Barbara

Funderar du på att studera utomlands men är rädd för att ta första steget och påbörja ditt äventyr? Precis så kände jag för exakt ett år sedan idag. Jag hade precis tagit studenten och jobbat hela hösten. Fundersam om vad jag ville göra efteråt. Innerst inne visste jag att jag ville iväg och plugga språk i en annan kontinent än Europa innan det riktiga vuxenlivet började. Jag hade också alltid drömt om den typiska amerikanska high school tiden, men jag visste att det var för sent eftersom jag gått ut gymnasiet. Därför valde jag att göra lite sökningar på vad jag skulle kunna göra istället. Direkt fann jag EF och ansökte om att bli uppringd för att prata lite om mina tankar och funderingar kring utbytesår, helt kravlöst och inte att jag behövde åka någonstans bara för det.

Men idag sitter jag nu och skriver en text om hur min utbytesstudent tid har varit och jag kunde inte varit lyckligare. Efter samtalet med en av de ansvariga på EF blev jag bara mer och mer exalterad på att åka iväg någonstans. Jag satte mig och sökte upp destinationer och vad för slags program de erbjöd och hittade tillslut det perfekta för mig: En engelska kurs på 5 månader i Santa Barbara i USA.

Hittills har jag gjort så mycket roliga saker. Många säger att denna typ av resa är det bästa de gjort och jag kan inte mer än att hålla med. Detta har verkligen varit den bästa tiden i mitt liv. Jag har gått på olika lokala festivaler, åkt på en massa båtturer, gått på basketmatch i LA och lärt mig surfa. Jag har även upplevt halloween, thanksgiving och jul här vilket har varit kul och lärorikt. Något jag är tacksam för är att jag inte känt mig begränsad utan jag har besökt flera delar av Kalifornien såsom Los Angeles, San Diego och jag har även varit på Disneyland vilket kändes som en dröm som gick i uppfyllelse! Snart åker jag också till San Fransisco med skolan! En ytterligare resa jag gjort var när jag och min värdfamilj åkte till Mexico över en helg, vilket var helt magiskt.
Men det jag är mest tacksam och glad för är vilka underbara vänskaper jag skaffat mig här. Jag var så rädd innan jag åkte att det skulle vara svårt att få vänner. Men jag märkte senare att det var omöjligt att inte få det. De vänner jag fått här har jag skapat oerhört många lyckliga minnen med och det kommer alltid att finnas med mig. Det bästa är att jag nu har en anledning till att fortsätta besöka flera länder! Men också ta mig till andra städer i Sverige.. Vi har blivit en hel Santa Barbara familj här!

Så om du sitter där just nu och är rädd att ta första steget vill jag bara säga att jag förstår dig, men det är inte så tufft som du tror och det kommer vara så värt det i slutändan! Jag är jättestolt över mig själv att jag åkte och jag känner verkligen hur jag utvecklats som person på flera olika sätt. Min tid i Santa Barbara kommer jag aldrig att glömma.

Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig