GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Juliet på franska rivieran

Jag heter Juliet och är 22 år gammal. Jag kommer från Stockholm, Södertälje. Just nu är jag i södra Frankrike och studerar franska. Jag njuter så mycket av varje ögonblick här och varje dag är annorlunda.
Juliet på franska rivieran

Hallå! Jag heter Juliet och är 22 år gammal. Jag kommer från Stockholm, Södertälje. Just nu är jag i södra Frankrike (Nice) och studerar franska. Jag njuter så mycket av varje ögonblick här och varje dag är annorlunda.

 Hur bor du?

 Jag bor med en fransk familj i Nice, en pappa och en mamma som har en liten katt. Att bo på det här sättet har utvecklat min franska snabbare eftersom att jag tvingas prata franska och inte engelska (de talar väldigt lite engelska). En annan trevlig tjej från Schweiz bor också med familjen, vi äter middag tillsammans i familjens restaurang varje kväll/ tar buss till skolan osv.

Varför valde du Nice som destination?

Varför jag gillar Nice så mycket är för att det är så nära till allt. Du kan ta tåget vart du vill och det tar mindre än en timme att komma till Italien till exempel. Nice är en lugn stad, men samtidigt kan du alltid hitta något att göra. Många trevliga platser som Monaco, Cannes, Antibesetc ligger riktigt nära här och där kan du besöka fina stränder, restauranger och coola barer/klubbar.

Hur har din språknivå utvecklats?

Efter 6 veckor har jag nu gått från att vara i en A1-klass till A2, en nivå högre , vilket gör mig så glad. Allt går så fort men allt är fantastiskt här. Man lär dig snabbare när man bor i landet där språket talas än om man hade studerat språket i Sverige. Jag hoppas kunna prata mer för varje dag som går, målet är att vara flytande i slutet av resan som är om 7 månader. Ett tips från mig - Våga säga fel och ställa en massa frågor - allt från att fråga läraren till främlingar på gatan är nyckeln till lärande.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Idag har jag varit i skolan 8:20-11:10, efter det har jag tränat, åt lunch och sen satte jag mig på ett café för att plugga/öva och ta det lugnt. Varje måndag gör vi ett test från föregående veckas lärande och det är viktigt att vara uppmärksam om du vill komma ihåg mycket, lära dig nya ord och fraser. Snart ska jag gå till en vän för att laga middag, chilla.

Vad är det bästa med att studera utomlands?

Jag njuter verkligen av den här vackra staden, jag tycker att alla borde prova den här upplevelsen någon gång, den är fantastisk. Jag är så tacksam att alla är så välkomnande, annars hade det inte varit lika enkelt och roligt såklart. Jag är väldigt glad att jag tog tillfället i akt och flyttade ensam, ett av de bästa besluten jag har tagit.

Au revoir<3

Nyfiken på EFs skola i Nice?Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig