Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

“Kapstaden har något för alla!”

“Kapstaden har något för alla!”

Hur kommer det sig att du åkte till just Kapstaden?

Jag valde att resa till Kapstaden eftersom jag ville se något nytt! När jag ville åka på språkkurs tänkte jag först på England, men sedan frågade jag mig själv – varför vill jag det? För att det känns bekvämt och är nära? För att det är det mest populära?

Att se världen handlar inte bara om att se det man vill, utan också att se det man aldrig föreställt sig eller tidigare sett. Jag ville plugga engelska på en akademisk nivå och Kapstaden är en engelskspråkig stad som samtidigt var någonting nytt och spännande!

I Kapstaden bodde jag hos en värdfamilj. Jag fick då verkligen se hur sydafrikaner lever och jag kände mig som en del av familjen. Det var en härlig samhörighetskänsla mellan oss och jag hade världens bästa värdfamilj. Jag bodde i stadsdelen Bo-Kaap, ett färgglatt område mitt i hjärtat av Kapstaden.

Vad var det bästa med tiden i Kapstaden?

Det bästa med min studietid i Kapstaden är alla människor jag fick lära känna och alla äventyr jag gav mig ut på! Människor både på EF-skolan men också massor som jag träffade utanför. Alla är väldigt sociala och trevliga och det är lätt att träffa nya människor som en främling i Kapstaden.

Kapstaden Mohammed

Det bästa med Kapstaden var verkligen alla människorna och livet i staden. Det är en fantastisk kultur med människor från många olika platser. Människorna var väldigt snälla och gästvänliga och jag kände mig alltid välkommen av lokalborna. Jag kände mig verkligen hemma i Kapstaden. Att vakna upp varje dag med Taffelberget som utsikt och att se det från var man än gick var också magiskt! Kapstaden kändes så idylliskt och magiskt, det var som en dröm. Jag levde verkligen livet där!

Kapstaden har något för alla människor! Vill du uppleva något ögonöppnande och exotiskt är Kapstaden staden för dig. När du väl är där kommer du aldrig vilja lämna den. Jag skulle rekommendera i princip vem som helst att åka dit och staden är inte som någon annan plats i världen.

Gör som Mohammed och studera i KapstadenSe mer här

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Studentberättelser

“Aloha Honolulu!”
Elise top 5 tips i Brighton!