GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Lisas höst i Kapstaden med EF

Lisas höst i Kapstaden med EF

Läs om Lisas höst i Kapstaden med EF.

Hej, Lisa heter jag och är 20 år gammal. Just nu befinner jag mig i kapstaden och har varit här den senaste månaden. Jag tänkte dela med mig lite av min upplevelse från denna resa hittills.

Varför valde du att studera engelska i Kapstaden med EF?

Jag har länge velat förbättra min engelska i förhoppning om att jobba utomlands i framtiden. Så att åka iväg har alltid varit min plan men hur, vart och vad jag ska göra har varit lite svårare att veta. Jag har velat åkt ensam samtidigt som det känns lite nervöst att resa på egen hand.

Jag har tidigare varit på en språkresa med EF när jag var 14 år vilket gjorde det enkelt för mig att välja att studera engelska med just dem. Inte bara för studierna utan också för att jag vet att det är ett tryggt företag att resa med om man är sugen på att sticka iväg ensam. Sedan att jag valde just Kapstaden var bara en slump.

Jag visste inget om Sydafrika innan jag såg att EF hade en skola där. Efter lite research så insåg jag ganska snabbt att det var hit jag ville åka. Nu är jag här och hade inte kunnat vara mer nöjd! Jag bor hos en fantastisk familj ungefär 20 minuter utanför stan.

Vad vill du säga till de studenter som vill plugga utomlands men känner sig osäkra av olika anledningar?

Jag skulle vilja uppmana alla till att göra en resa som det här om man vill utvecklas som både människa och förbättra sina kunskaper när det kommer till sin engelska. Fördelen med att åka med en organisation som EF är att allt är väl organiserat och tydligt vilket gör allt otroligt enkelt, men också att man känner sig trygg.

Vem rekommenderar du att åka på en språkkurs till Kapstaden?

Är du intresserad av människor, kultur och natur är Kapstaden en fantastisk plats att komma till. Jag personligen älskar att röra mig och Kapstaden har exempelvis otroligt många fina berg, hiking-turer samt mycket andra aktiviteter som är nära till hands vilket passar mig perfekt.

Vad gör du på din fritid?

Vad jag gör på fritiden är en svår fråga då varje dag ser så olika ut. Men t. ex. igår mötte jag upp tjej som jag kommit väldigt nära. Hon är från Tyskland, vi tog en promenad vid vattnet på ett ställe som heter sea Point. Efter det åt vi lunch på en resturang i närheten av skolan, sedan mötte vi upp våra andra kompisar för att åka och snorkla med sälar. Det var också en häftig upplevelse. Efter det åkte jag hem åt mat med min värdfamilj och följde sedan med dem på en springtur i bergen.

Idag klev jag upp klockan 4:30, jag och mina kompisar skulle klättra/gå upp för lions head (ett av bergen i kapstaden) för att se soluppgången. Efter detta åkte vi till skolan, och efter skolan direkt till stranden. Och ikväll efter jag skrivit klart detta ska jag ut med mina kompisar.

Vad är det bästa med att studera i Kapstaden med EF?

Det bästa med att vara Sydafrika och plugga är att jag får lära känna så många nya människor från i princip hela världen. Alla lärare / elever och locals är också otroligt trevliga och hjälpsamma vilket får en att känna sig väldigt trygg.

Hoppas du har blivit inspirerad av att läsa om Lisas höst i Kapstaden med EF!

Är du nyfiken på Kapstaden?Läs mer om EFs skola
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig