GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Matildas språkresa till Malta

Matildas språkresa till Malta

I slutet av juli 2023 åkte jag till Malta på en språkresa, då visste jag inte att det skulle bli den bästa resan i mitt liv. Det var många bra saker med min resa, men det bästa var lärandet, boendet, aktiviteterna och vännerna som man träffade där. På min språkresa som var 2 veckor lång pluggade jag engelska. Det var så lärorikt, första lektionen så valde vi olika teman som vi skulle jobba med under kursen. Det kunde vara från musik och film till historia och litteratur.

Läraren som jag hade var bäst, hon lärde mig så mycket och jag har även kontakt med henne idag. Men man lärde sig inte bara engelska av lärarna, men lärde sig också det av ledarna. Om du reser med andra människor från ditt land kan det hända att man inte pratar så mycket engelska, men ledarna som jag hade på ef hjälpte mig att våga prata engelska hela tiden. Något jag också gillade när jag var på Malta var boendet. Jag bodde på residence och det var jättemysigt. Det var ett rum på fyra personer, det var jag, en svensk tjej och två tjejer från Italien. Att bo med andra personer från ett annat land är jättemysigt och kul. Jag fick lära mig mer om deras kultur, även lite italienska och träffa nya vänner. Att bo på ett EF residence är jättekul.
Det blir ingen språkresa om man inte har några olika aktiviteter. Under min resa hade vi massa olika aktiviteter varje dag. De kunde vara allt från film kväll, till disco och olika platser som vi fick besöka på Malta. Det var kul att få besöka sådana platser då man fick lära sig och sen en annan kultur. Anna av de roligaste aktiviteterna var när vi fick besöka huvudstaden Valletta. Det är en så fin stad och har en hel fantastisk historia. Alla aktiviteter var roliga men EF Diconan och EF Mega Party var något av det roligaste. Alla dansade och hade kul, dom kvällarna var de bästa eftersom man aldrig ville gå hem och det är en bra känsla för då vet man att det är en bra resa. När jag åkte på min resa hade jag inga höga förväntningar. Jag bara åkte med en inställning att jag skulle ha kul. Men redan när jag kom till flygplatsen för att åka började min resa. Redan där träffade jag några vänner som jag skulle åka med. Och det gjorde jag även på Malta. Det är också det bästa med att åka på språkresa, att man träffar vänner för livet. Dom vännerna jag träffade på Malta är några jag även har kontakt med idag. Vi är en grupp kompisar på 4 personer som fortfarande har kontakt än idag. Även fast vi alla bor på olika ställen i landet försöker vi träffas minns en gång i månaden. Jag kan säga att såna vänner som de är svåra att hitta.


Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig