GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Mina bästa tips i Sydney

Jag är från Stockholm och älskar att resa och upptäcka världen! Väntar just nu på att Coronapandemin ska vara över så att jag kan fortsätta utforska nya platser (och åka tillbaka till Sydney).
Mina bästa tips i Sydney

Min språkresa till Sydney är  det bästa jag har gjort. För mig var det ett väldigt spontant beslut, men jag är så glad att jag vågade! Jag var där i 4 veckor och här kommer mina tips i världens bästa stad – Sydney.

#1 SIM-kort

Först och främst – lär dig av mitt misstag och skaffa ett australienskt SIM-kort direkt! Jag använde min mobil som karta för att ta mig fram i staden och efter några dagar fick jag SMS av min operatör att min mobildata var slut. När man är på andra sidan jorden vill man självklart kunna prata med familj och vänner hemma. Så köp ett australienskt SIM-kort direkt och skippa en dyr mobilfaktura.

#2 – Grounds of Alexandria

Åk till Grounds of Alexandria. Det är ett gammalt fabriksområde som är renoverat till en egen liten värld. Här finns caféer, restauranger, barer, florister, djur, växthus och marknader. Detta är verkligen en plats som måste upplevas för att förstå magin! Lättaste sättet att ta sig hit är att ta tåget och gå av i Green Square.

#3 – Surfa

Jag har alltid velat lära mig att surfa, så självklart passade jag på i Sydney. En helg åkte jag på en weekend till Surf Camp. Det gick att boka via skolan och vi var ett gäng som åkte dit tillsammans. Rekommenderar verkligen detta om du är intresserad av surfing eller vill testa på! Vi hade surflektioner på dagarna och sedan grillkväll på kvällarna. Det var så roligt och verkligen ett minne för livet.

#4 – Stränder

Ett tips är att alltid ha badkläder i väskan. Sydney har nämligen massa stränder och den mest kända är Bondi Beach, som självklart är ett måste att besöka! Området kring Bondi har även många mysiga restauranger och butiker att spana in.  Ta på dig gympaskorna för på Bondi Beach börjar den kända strandpromenaden “Bondi to Coogee Coastal Walk”. Där går du längst med kusten och njuter av fantastisk natur och fina stränder. Glöm inte vatten och solskydd!

#5 – Sydney Tower Eye

Ta dig tiden att besöka Sydney Tower Eye. Biljetterna gick att köpa direkt av aktivitetsledarna på skolan, vilket var supersmidigt. Där uppe har du en utsikt på Sydney från alla håll och du får en helt otrolig överblick över staden. Jag och min rumskamrat bokade tid på eftermiddag/kvällen så att vi kunde se solnedgången där uppe! Det var helt magiskt och något som jag verkligen rekommenderar.

#6 – Opal Card

Sydney är en enormt stor stad så du kommer definitivt behöva ta dig fram med buss och tåg. Därför rekommenderar jag att, precis som med SIM-kortet, skaffa ett Opal Card direkt. Kortet går att köpa på 7 eleven, på tågstationer eller i matbutiker. Det är ett kort som du laddar pengar på och sen kan du åka i kollektivtrafiken med det.

#7 – Solskydd

Ozonlagret är väldigt tunt över Australien så solens strålar är mycket farligare där än här hemma i Sverige. Därför är solskydd jätteviktigt!! Jag rekommenderar att du köper solskydd där, eftersom de är skapta för den starka solen och skyddar mot både UVA och UVB strålar. Om du köper solskydd i Sverige innan resan, kolla väldigt noga att den skyddar mot båda.

#8 – Harbour Bridge

Harbour Bridge är nästan lika ikonisk som Operahuset. Genom bron förbinds shoppingkvarteren i centrala Sydney med affärs- och bostadsområdet North Shore. Brons fyra “ben” kallas Pylons och de är som små utkikstorn. Om du går upp på bron från centrala Sydney-sidan och går till det första Pylontornet får du en helt otrolig vy över hamnen. Jag gick dit flera gånger och blev lika förbluffad varje gång. När du ändå är uppe på bron vill jag även tipsa om att gå över bron till North Shore och besöka Luna Park!

#9 – Darling Harbour

Missa inte Darling Harbour. Där finns det mycket att upptäcka – en stor foodcourt med all typ av mat, ett pariserhjul, museum och en park. Här finns en del barer och klubbar om du är intresserad av att utforska nattlivet i staden. Men när du är här så får du inte missa Tumbalong Park! Det är en mysig park formad som en perfekt cirkel, här finns också många restauranger och aktiviteter att utforska. Även Chinese Garden of Friendship ligger i parken som är en egen park, du måste betala en liten summa för att komma in men det är absolut värt det. Från att vara i storstadsdjungeln till att hamna i ett harmoniskt lugn. Stort tips!

#10 – Om det regnar?

I Sydney är det oftast soligt och varmt. Men om det skulle regna någon dag, har jag tips på saker att hitta på! I Darling Harbour finns Sydney Sea Life Aquarium, Madame Taussauds och Wild Life Sydney Zoo. Alla tre är perfekta att besöka en regnig dag och de ligger precis bredvid varandra!

Vill du läsa mer om Sydney?Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig