GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Nathalie från Sverige på EF London

Nathalie från Sverige på EF London

Min EF-berättelse börjar med en ny populär TV-serie som väckte ett intresse för det spanska språket. Först försökte jag studera själv med hjälp av flera webbplatser och appar. Jag insåg då att jag inte hade disciplinen att lära mig ett nytt språk på egen hand. Jag sträckte mig efter min dator och kom snabbt att tänka på EF Language School. Efter en del efterforskningar skickade jag min information till dem för att lära mig mer om programmen och vilka alternativ som var tillgängliga. Då arbetade jag som frilansskribent och tänkte: om inte nu, när? Jag hade precis tagit examen från universitetet med en kandidatexamen i lingvistik och jag kände att jag behövde något som hjälper mig att sticka ut från mängden. Och vad kan vara bättre än att ha bott i olika länder medan man studerar deras språk? Så jag bokade ett nio månader långt äventyr med EF. Eftersom jag alltid har velat bo i England tvekade jag inte när jag fick chansen att studera där i fem månader och resten i Spanien.

På plats i London

När jag väl hade fattat mitt beslut och det inte fanns någon återvändo kände jag mig väldigt nervös. EF-teamet var dock mycket hjälpsamma och svarade på alla frågor jag hade. Att vara en del av Ambassadörsprogrammet hjälpte mycket också. Det kändes bra att se att andra befann sig i samma situation som jag. Naturligtvis kändes det konstigt att veta att jag inte skulle träffa min familj på nio månader, men spänningen av ett nytt äventyr tog över. När jag väl landade i London kände jag bara enorm lycka och ett behov av att göra allt på en gång. Jag hade valt att bo hos en värdfamilj eftersom jag ville spendera majoriteten av mina pengar på att utforska London. När jag först träffade min värdfamilj och fick se mitt rum började jag känna mig lite osäker. Jag hade kommit innan min rumskamrat och var helt ensam. Känslan gick dock över så fort min rumskamrat klev in. Vi kom överens redan från början. Det kändes trevligt att utforska vårt närområde tillsammans samtidigt som vi lärde känna varandra.

Aktiviteter i London

Efter första dagen kände jag att allt bara föll på plats. Jag vande mig ganska snabbt vid tunnelbanan och träffade många nya vänner redan första dagen som ville utforska området och planera olika aktiviteter. Om du planerar att boka en resa till London med EF rekommenderar jag att du bokar båtturen, eftersom du förmodligen kommer att promenera mycket de andra dagarna, dessutom får du chansen att se London från en annan synvinkel. Om du planerar att stanna ett tag skulle jag också rekommendera dig att inte boka varje EF-event på en gång, såvida det inte är något du verkligen vill göra. De flesta evenemangen är återkommande och har man tid är det bättre att sprida ut aktiviteterna.

Min första vecka bokade jag en resa till Brighton eftersom jag alltid hade velat besöka staden. Jag åkte ensam eftersom jag bokade den innan jag landade i London och det var en underbar resa! Om du redan har bestämt dig för att åka på den här språkresan på egen hand, låt inte saker som att gå på specifika evenemang ensam hindra dig. Du kommer att träffa nya människor på alla möjliga aktiviteter och lära dig av dem, så dra nytta av den unika möjligheten som jag gjorde! Sedan dess har jag också varit på teater, vilket var fantastiskt! Jag har även varit i Oxford där jag för en gångs skull inte planerade att se något specifikt, istället strosade jag runt på fritiden och av en slump hittade jag en väldigt fin och lugn kanal med vackra båtar. Det är en av de bästa sakerna med att kunna besöka en plats mer än en gång, man känner inte pressen av att behöva göra allt på en gång. Dessutom har man inte ögonen låsta på Google Maps. Man missar så mycket av upplevelsen om man inte försöker utforska området på egen hand.

En magisk upplevelse

Nu när jag har sett de flesta "ikoniska" sakerna i London som The London Eye, Kensington Palace, Oxford Street, Buckingham Palace och Tower Bridge, känner jag att det viktigaste är att hitta något man tycker om att göra med sina vänner eller på egen hand. Till exempel hittade jag Drafts Board Game Café. Jag och mina vänner åker dit en gång i veckan bara för att koppla av och spela lite spel tillsammans. Det hjälper mycket med att stärka kontakten med eleverna jag träffat i skolan men jag träffar också lokalbefolkningen och det tvingar mig att öva på min engelska. Hittills har denna resa inte varit något annat än en magisk upplevelse. Att bo i London var något jag aldrig trodde att jag skulle våga göra men här är jag!

Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig