GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Resa med pappa – bästa resmålen

Resa med pappa – bästa resmålen

På söndag, den 13 november är det farsdag här i Sverige. Jag vet själv paniken man har över att kunna ge tillbaka för allting man fått genom åren.  Att planera en resa ihop med sin pappa är därför (enligt mig) någonting som både din pappa och du själv kommer uppskatta, kanske mer än något annat.

Resa med pappa? Här är städerna jag skulle resa till:

Barcelona

Barcelona är en av Europas mest spännande städer, beläget mellan sandstränder och bergskedjor. Denna färgglada stad har ett utmärkt nöjesliv, fantastik mat och en unik shopping. Här kan du och pappa göra båda glada genom att gå på en fotbollsmatch för att sedan gå omkring i det mysiga området El Born, där du hittar superbra shopping och mysiga kaféer. I Barcelona kan du verkligen äta god mat, här finns det tapas i mängder. Passa på att äta saker du aldrig skulle göra hemma och besök alla fina byggnader (så att pappa blir glad också).

Madrid

Madridborna är kända för att vara vänliga och öppensinnade. Här kan du och pappa uppleva stadens välkomnande atmosfär i butikerna på Calle de Serrano samt i de populära caféerna och restaurangerna runt Platza Mayor. Här i Spaniens huvudstad finns det mycket att beskåda, bland annat Museo del Prado samt sitt kända fotbollslag, Real Madrid (perfekt aktivitet för dig och din pappa).

London

London är den perfekta blandningen av livlig mångkultur och brittisk tradition, lika känd för sin rika historia som för sin banbrytande modernitet. Besök tillsammans med pappa Buckingham Palace eller upptäck det senaste modet på Oxford Street (om pappa orkar hänga med). I London kan du dels äta brittisk traditionell mat (en riktigt klassisk English brekfast) men även internationell mat (i London hittar du några av världens bästa resturanger)!.

Paris

Paris är en av världens mest stilfulla, romantiska och spännande storstäder. Få platser i världen har så många välkända broar, monument och shoppingmöjligheter. Börja dagen med shopping genom Marais och avsluta dagen med pappa på en mysig lokal bistro. Besök eiffeltornet och gör andra klassiska turistaktiviteter för att maximera din franska vistelse.

Dublin

Irland är ett charmigt land med en rik natur, där en tredjedel av invånarna är bosatta i den förtrollade huvudstaen Dublin. Med ett välkänt litteraturarv, trendiga nattklubbar och unika sevärdheter är Dublin landets solthet, och jag förstår varför! Ta en shoppingrunda med pappa för att sedan gå förbi Tample Bars för provsmakning och avsluta på det klassiska bryggeriet Guinness Brewery.

Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig