GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

GÖR SOM MALIA OBAMA – TA ETT SABBATSÅR!

GÖR SOM MALIA OBAMA – TA ETT SABBATSÅR!

Nyligen gick Vita Huset och familjen Obama ut med uppgifter om att deras dotter Malia tar ett sabbatsår innan college. Detta tycker vi på EF inte är helt fel då det, som vi tidigare nämnt, uppkommer flera fördelar av att åka iväg under ett år innan du pluggar vidare eller skaffar dig det där drömjobbet.

Vilka är fördelarna med ett sabbatsår?

1. Akademisk prestation

De flesta som tar tillfället till ett sabbatsår presterar bättre akademiskt senare i livet vid studier. Detta är troligtvis på grund av att de är mer beslutsamma än andra studenter.

2. Karriär

Det är bevisat att de som har tagit ett sabbatsår rent generellt är mer nöjda med sin arbetssituation än andra anställda. De har också högre chanser att bli anställda framför andra då utomlandsvistelse värderas högt hos företag.

3. Global medborgare

De flesta som har spenderat en längre tid utomlands känner sig mer erfaren när det kommer till möte med andra kulturer. De känner också mer samhörighet med människor från hela världen.

4. Byta riktning i livet

Att ta en paus emellan studier och arbete eller karriärval kan leda till att du hittar den riktning i livet där du verkligen kommer trivas. Det kan även innebära en bekräftelse på det du redan visste att du borde arbeta med.

5. Bättre på att budgetera

De flesta som har varit iväg utomlands under en längre tid säger också att de är bättre på att kunna lägga en budget. Alltså kommer du bli mer ekonomiskt medveten efter ett sabbatsår.

Vad rekommenderar då vi att du ska göra på ditt sabbatsår? Självklart tycker vi att du ska passa på att åka utomlands en längre tid till din drömdestination. Du kommer inte bara bli bättre på språk, du kommer även få ta del av alla de fördelar som vi har skrivit om tidigare i inlägget, så som att du blir mer medveten om andra kulturer och därför mer tolerant, du kommer bli mer bestämd när det gäller vem du är och vad du vill göra och du kommer ha bättre koll på din ekonomi efteråt.

Så passa på, ta ett sabbatsår nu och gör som USA:s nuvarande presidents dotter!

Ta ett sabbatsår med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig