Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Sannas tre oförglömliga veckor på språkresan i Oxford

Sannas tre oförglömliga veckor på språkresan i Oxford

Varför valde du Oxford?

Den största anledningen till att jag valde att åka till Oxford var att det är en studentstad med många unga och ambitiösa människor. Jag ville också se den anrika delen av England, de gamla traditionella, beigea byggnaderna och de stora vackra slotten, som blandas med moderna shoppingcentrum. Det var en väldigt bra plats att åka till, då det var nära till London, som vi besökte två gånger, Brighton och Thorpe park (en nöjespark som var en av de roligaste upplevelserna under språkresan).

​Åkte du språkresan själv eller med en kompis?

Jag åkte ensam, vilket jag är väldigt glad över att jag gjorde! Jag kan bli väldigt reserverad om jag känner att jag inte “måste” prata med någon och på det här sättet blev jag tvungen att ta initiativet att prata med nya personer. Nu känner jag mig mer självständig, vilket jag kommer ha väldig nytta av nu när jag börjar första året på gymnasiet med helt nya människor.

Men sedan var man aldrig riktigt ensam. Jag hade alltid både mina svenska-, och EF ledare från andra länder, på plats att vända mig till om det var något problem eller jag undrade över något.

Vilka länder var de andra på språkresan från?

På resan jag var på fanns det människor från fyra olika länder. Det var vi (Sverige), Finland, Ryssland och Spanien. Vi bodde alla på samma ställe, gick i samma klasser, hade aktiviteter tillsammans osv. Men sedan hade man fritid efter skolan, mellan aktiviteter, efter lunch, middag och liknande, där man kunde träffas och prata med de som inte var i ens grupp och som var från andra länder.

Var det jobbigt att prata engelska?

I början kändes det väldigt ovant att prata engelska, nästan lite konstigt till och med, men det gick över efter en dag eller två då vi haft muntliga övningar på lektionerna. Vi svenskar pratade först bara svenska med varandra men sedan skaffade vi oss en vän från Finland som var med under aktiviteter och på fritiden. Det gjorde att vi var tvungna att prata engelska hela tiden och till slut pratade svenskarna bara engelska med varandra också.

Hur såg en vanlig dag i Oxford ut?

På morgonen träffades vi kompisar för att gå de 10 minuterna det tog att ta sig till skolan (Oxford Brookes University) där vi åt frukost. Sedan var det alltid antingen lektioner eller aktiviteter. Lektionerna varierade mycket från gång till gång. Vi gjorde muntliga uppgifter, där vi exempelvis pratade om klassiska rätter från ens hemland (självklart visste alla vad Swedish meatballs från Ikea var haha), videoprojekt, skriftliga uppgifter (där vi exempelvis skulle skriva en artikel om vårt favoritartist/band och deras mest kända låt).

Aktiviteterna kunde vara one pound challange – där man fick en slumpmässig person från aktivitetsgruppen och skulle köpa något för ett pund som passade den personen. Vi gjorde även photo scavenger hunt – där man skulle ta kort på saker som började på alla alfabetets bokstäver, och mycket mer. Alla aktiviteter vi gjorde var verkligen jätteroliga!

Sedan var det lunch på skolan och efter det antingen lektion eller aktivitet beroende på vad man gjorde på förmiddagen. Efter det var det middag och sedan kvällsaktiviteter, där vi bl.a. hade EF champion med olika utmaningar, EF Oscars och murder mystery.

Vad var det bästa med språkresan?​

Allt var jättebra! Men det bästa var helt klart människorna man träffade. Jag har fått vänner för livet här i Sverige och från andra länder. Vi från Sverige träffades en månad efter vi kom hem från språkresan, och många fler träffar kommer det bli! Jag gillade även att det var så organiserat med aktiviteter, mötesplatser efter discon och aktiviteter, och att det var ett ganska tight schema så att man inte riktigt hade tid att längta hem.

Vill du också åka på en språkresa till Oxford? Beställ ett gratis prisförslag

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Studentberättelser