GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

4 SPRÅKBLOGGAR VÄRDA ATT HÅLLA KOLL PÅ

4 SPRÅKBLOGGAR VÄRDA ATT HÅLLA KOLL PÅ

Vårt språk är under ständig förändring och varje år tillkommer nya ord till lexikonet. Ordförrådet blir annorlunda och språket i medier förändras i takt med det. Det är därför intressant att hålla sig uppdaterad på de nya termerna och jargongerna. Till hjälp för detta finns det olika språkbloggar som diskuterar framförallt det svenska språkets förändring i samhället. Här listar vi fyra av dessa för att ge dig inspiration till något nytt att läsa för att få del av denna uppdatering.

SPRÅKTIDNINGENS SPRÅKBLOGG

Här finner du allt från omröstningar utav årets nya ord till hur du skriver och formulerar dig bättre. Det som sticker ut mest i denna blogg är listan på alla de nya orden och dess beskrivningar. Du finner även mediers språkbruk och hur de bör ta sig an de utmaningar de får att skriva om. Över lag en väldigt intressant blogg att följa för dig som vill få mer allmänbildning när det gäller just de språkliga användningsområdena med en daglig uppdatering kring språk och nya rön.

RUM FÖR SPRÅK

Bloggen som skrivs på Semantix.se, vilka arbetar främst med översättning. Här diskuterar bloggarna om svårigheterna men också fördelarna idag med språk och kommunikation. De delar med sig utav tips och erfarenheter från vardagen. Allt från språkkunskaper till kommunikation via medier diskuteras i denna blogg. En mycket intressant blogg som är nära relaterad till de dagliga arbetslivet och därför kan vara ett bra verktyg för många.

SPRÅKBLOGGEN I SYDSVENSKAN

I denna blogg för Sydsvenskan skriver Ingrid H Fredriksson om riktlinjer inom medierna, det dagliga språkbruket och ord som ger olika känslostämningar. Mycket fokus i denna blogg är koncentrerat till mediespråket och det är en intressant ingång då mediers språk ibland involverar nya hopsättningar utav ord som i sin tur ger nya uppfattningar. Den diskuterar även vår påverkan utav mediers språkanvändning och vad det gör med vår uppfattning av verkligheten.

SPRÅKSPANAREN

I denna blogg diskuteras språkfrågor, bland annat hur man använder ord rätt. Det diskuteras även om betoning och mycket av det som de med svenska som modersmål tar för givet. Mycket i språket är inte så självklart som man kan tro och detta visar denna blogg på ett bra och enkelt sätt. Absolut värt ett besök.

Glöm inte att kika in på dessa bloggar och bli häpna av saker du kanske inte visste om språket innan.

SPRÅK ÄR HÄFTIGT!

LÄR DIG ETT NYTT SPRÅK MED EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig