GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

“Min oslagbara sommar i Torquay” – Kristina

“Min oslagbara sommar i Torquay” – Kristina

Efter att ha fått hem EF:s katalog för språkresor med det enormt stora utbudet av alla destinationer var det otroligt svårt att välja vilken destination jag kände mest för. Efter en hel del diskussioner med min familj, EF och kompisar kom jag fram till att Torquay passade mig helt perfekt, då jag även hade kompisar som varit där sommaren innan som verkligen rekommenderade det.

Jag åkte som sagt på språkresa till Torquay, en superfin hamnstad på Englands Riviera på språkresa till England. Staden var otroligt vacker, med mycket att se och göra. Jag stannade där i tre veckor, vilket var perfekt för mig som ville komma in i språket och den engelska kulturen, samtidigt som jag även ville spendera lite tid av mitt sommarlov hemma i Sverige med mina kompisar.

Redan från första början hade jag bestämt mig för att jag ville åka helt själv. Framför allt för att kunna få ut så mycket som möjligt av resan och både utvecklas som person och inom språket. Att jag åkte själv ångrar jag inte en enda sekund att jag gjorde. Det var otroligt lärorikt, och man fick känna sig stor och ta mycket eget ansvar. Det blev som en bekräftelse på att jag faktiskt är självständig och kan ta mig fram själv, utan någon annans hjälp.

Min resa började precis i början av sommarlovet. Jag ville redan från början ta mer eget ansvar och eftersom mina föräldrar skulle jobba på avresedatumet, åkte jag ut till flygplatsen helt själv. Väl där var jag otroligt nervös, men jag blev väl mottagen av min ledare och nervositeten började släppa efter ett tag.

Jag bodde hos en värdfamilj tillsammans med en fransk tjej och en italiensk tjej, i ett typiskt engelskt radhus. I familjen bodde Mamman Deborah och dottern Anis, elva år. De fixade bra, och tog emot mig välkomnande. Jag hade fullt schema hela dagarna så jag spenderade inte så mycket tid med värdfamiljen.

Jag hade så himla roligt hela tiden så tänkte inte så mycket på allt där hemma. Första dagarna var jobbiga då allting var nytt och ovant, men efter en vecka ungefär började man komma in i allting och hade hur kul som helst. Såklart saknade jag min familj och mina kompisar, men samtidigt lärde jag känna massvis med nya vänner som jag fortfarande har kontakt med. Eftersom jag valde att gå en internationell kurs så blandades studenter från olika länder. I den grupp jag var i blandades studenter från bland annat Italien och Sverige. Detta gjorde att jag fick många nya internationella kompisar som jag säkert aldrig hade fått om jag inte åkt dit, och så förbättrande man även språket eftersom engelskan var det enda sättet vi kunde kommunicera på.

Något specifikt som var bäst på min språkresa är så svårt att säga, eftersom det bästa var allt på resan. Det är svårt att förklara för de som inte varit iväg på något liknande eftersom man säkert tänker att allt inte kunde ha varit så roligt, men jo, det är faktiskt sanningen. Att bara skratta och ha roligt med sina vänner samtidigt som man lär sig världens viktigaste språk- engelska är en oslagbar kombination. I alla fall enligt mig.

Skolan i Torquay var mycket fin. Vita fräscha lokaler, supertrevlig personal, centralt läge och bra lärare. Skolan blev renoverad för några år sedan, så den var i toppskick. På lektionerna fick vi träna på att presentera varandra och prata mycket, arbeta med projekt på en Ipad, och massa annat lärorikt. Eftersom jag gick en internationell kurs var man i princip tvungen att prata engelska om man ville säga någonting. På detta sätt vågade man prata mer, vilket var ett av mina största bekymmer innan resan. Lärarna var både duktiga på att lära ut och roliga, vilket gjorde att det blev en bra stämning i klassrummet.

Idag drömmer jag om att åka världen runt. Jag har redan varit i många av världens alla länder, men drömmen nu är nog att åka till USA igen, vilket alltid är en höjdare, och denna gång kanske till Los Angeles, då jag aldrig varit på västkusten. Sedan skulle jag ju inte heller tacka nej att åka till ställen som Australien, Kina eller Karibien.

Hoppas ni nu fått lite mer inspiration och blivit mer taggade på att själva åka iväg!

Hälsningar Kristina

Åk på språkresa till England och Torquay med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig