GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

“Jag hade inte hemlängtan för en sekund!” – Irma, Torquay

“Jag hade inte hemlängtan för en sekund!” – Irma, Torquay

Här delar Irma med sig av sina upplevelser från hennes språkresa till England och Torquay:

Vilken destination valde du och hur länge var du borta?

-Jag valde att åka till den lilla turistorten Torquay som ligger i södra England. Det var en helt otrolig plats! Där fanns något för alla åldrar. Ett litet parishjul, nattklubbar, supermysiga cafeér som vi minst sagt hängde på en hel del. Eftersom Torquay ligger vid Englands längsta kust så finns där såklart vatten och belysning längs hela staden i färgade glödlampor som gav en helt magisk effekt till det lilla samhället. 21 fantastiska dagar, alltså tre veckor spenderade jag av mitt sommarlov i Torquay.

Varför valde du att åka till just Torquay?

-Att åka till Torquay var ett ganska självklart val för mig, det var antigen det eller Brighton. Jag lockades av bilderna på stranden, av att det låg vid en av Englands längsta stränder lockade såklart också! Jag tyckte att det fanns någon slags stämning i bilderna, och jag blev inte lurad. Stället är magiskt!

Åkte du själv?

-Först hade jag bestämt med en vän till mig, men hon ändrade sig. Det stoppade dock inte mig. Jag var fullt bestämd över att jag skulle åka! Ensam eller inte, till vilket pris som helst skulle jag iväg. Jag berättade såklart om mina planer för alla mina vänner och Hanna, en kompis sedan barnsben bestämde sig för att åka med. Jag vet att jag hade klarat att åka ensam, men det var otroligt skönt att åka med en kompis. Det var ju såklart en trygghet. Det är också hur roligt som helst att vi har upplevt detta tillsammans och kan prata minnen och bearbeta saknaden med varandra nu i efterhand. Samligen på flygplatsen var såklart spänd! Men inom en snar framtid skulle den vara som bortblåst.

[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/11/2015/11/Irma-2.jpg)Hur bodde du?

-Jag bodde i en värdfamilj med Hanna och flera andra studenter. Familjen var helt fantastisk! Så även tjejerna vi  bodde med, vilka band vi byggde med varandra! Saknaden av dom är helt obeskrivlig, varje dag! Det var jätteskönt att bo i en familj, det blev ju vår trygghet under resan.

Längtade du hem någon gång under resan?

-Jag hade inte hemlängtan för en sekund! För det första hade jag fullt upp hela tiden så jag hade nog aldrig riktigt tid att längta hem, för det andra så träffade jag så obeskrivligt fantastiska personer där borta så jag hade allt jag behövde där och då.

Vad var det bästa med din resa?

-Oj, vilken svår fråga. Hela resan var för bra för att välja ut en enda sak. Allt var så fantastiskt, som i en film fast på riktigt. Jag får nog säga att det bästa ändå såklart var alla människor jag träffade där. Jag har numera vänner över hela Europa! Jag träffade min bästa vän på resan, Ella. Idag är jag så tacksam, jag vet inte vad jag hade varit idag utan henne.

Vad tyckte du om skolan?

-Det var en jättefin skola! Stämningen var fantastisk. Lektionerna kunde kännas lite långa ibland, men förövrigt superbra! Ny och superfräsch med helt fantastiska lärare som la upp lektionerna efter vad vi elever var intresserade utav och berättade och inspirerade. Vi var indelade i klasser efter våra språkkunskaper (som man gör ett test om innan resan) och alla klasser hade sedan en bok i sin grad men som var uppbyggda på samma sätt. Skolan var nytänkande och kreativ. Jag lärde mig jättemycket!

Har du blivit bättre på engelska efter att du var iväg?

-Ja. Jag känner mig betydligt säkrare i både tal, skrift och förståelse! Min engelskalärare sa till mig när skolan började att jag hade gjort en mycket märkbar förbättring i mitt språk och uttal, det kändes jättekul att höra.

Tillslut måste jag också lyfta fram våran ledare Jonathan Ydén. Vår grupp från Sverige hade en tendens att vart vi än kom, hamna i väldigt märkliga situationer, men vad som än hände så gjorde Jonathan alltid sitt yttersta för att skydda oss. En ledare för EF att vara stolta över!

ÅK TILL TORQUAY!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig