GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

TOPP 5 RESEBLOGGARE

TOPP 5 RESEBLOGGARE

Varför reser vi?

Många skulle vara överens om att den största anledningen till varför vi reser är att fly från verkligheten. Dock börjar resandet få många andra skäl. Vi är även allt mindre beroende av en tjock plånbok för att sätta oss på ett plan, upptäcka spännande destinationer och ta massa selfies framför kända historiska platser.
Augustinus  har sagt att “Världen är som en bok, den som stannar hemma läser bara första sidan”. I detta inlägg ska vi alltså presentera 5 resebloggare som sträver efter att läsa hela boken.

29 grader

Så hur börjar man introducera denna otroligt äventyrlystna person? Bloggen 29 grader, som har ca 4288 unika läsare i månaden, drivs av Christine som har besökt 34 länder fram tills nu. Namnet har sitt ursprung i hennes längtan efter värmen då hon drömmer om varmare platser utanför Sveriges gränser och 29 grader är en helt perfekt temperatur enligt henne. Förutom sina inspirerande inlägg och bilder från alla de resor hon har gjort så finns det en sak som gör att hennes blogg utmärker sig från andra, enligt oss. Detta är då en väldigt stor B_ucket List_ med 100 saker som hon behöver förverkliga innan hon dör. Hon har avklarat några saker som står på listan och det är väldigt intressant att läsa hur drömmar faktiskt kan bli verklighet.

Äntligen vilse

Katarina Wohlfart är resebloggare, frilansfotograf och skribent. Hon driver bloggen Äntligen vilse och delar med sig av sina resor och upplevelser. Namnet har sitt ursprung i en halv boktitel och beskriver precis hur hon känner sig. ”Man måste gå vilse för att uppleva äventyret” är hennes motto och hon har sökt efter äventyr genom öknen, över berg och in i djungeln i Peru, därefter vidare till Islands vulkanstad och med ett Harry Potter tåg genom Europa. Äntligen vilse sticker ut från mängden med sina högkvalitativa bilder, inspirerande beskrivningar om städer hon har besökt, fotograferingstips och den stilrena designen på bloggen. Dessutom har hon ca 3000 läsare i månaden.

Resfredag

Annika Myhre är en äventyrslysten 35-åring vars största intresse är att resa. Hon har bott i Spanien, USA, Tyskland och Thailand. Bloggandet tog sin början år 2011 när hon med sin familj bodde i Koh Lanta under ett halvår. På denna blogg går det att hitta praktiska tips, ny inspiration och spännande reseskildringar från jordens alla hörn. Resfredag har ca 3000 unika läsare varje månad och varit mottagit en mängd olika priser och utmärkelser.
Så många platser att se, så lite tid” skriver Annika. Vi önskar henne lycka till och hoppas att hon kan färglägga alla de vita fläckarna i sin karta.

Ohdarling

Grundaren av bloggen Oh darling och fotografen Helena Gunnare beskriver sig som en småstadstjej med stora drömmar. Oh darling, lets be adventurers är det fullständiga namnet och bloggen har ca 1500 unika läsare i månaden där läsarantalet ökar med 10% i månaden. Utmärkande för denna blogg är dess bilder, inspirerande inlägg och lättnavigerad design vilket förbättrar upplevelsen. Ett av hennes inlägg tar fram 10 bästa resecitater. Adventure is the best way to learn står det och vi kunde inte hålla med mer!

Jetlag is for amateurs

Sist men inte minst står Jetlagisforamateurs på vår topp 5 lista. Denna blogg drivs av Fredrik och Elin där de bjuder sina läsare att följa deras fantastiska resa runt jordens alla hörn. Bloggen är relativt ny och har ca 200 unika läsare i  månaden. De är på resande fot i dagsläget och anltalet läsare ökar allteftersom. Fredrik, som själv är fotograf, tycker att bilder är en mycket viktig del i bloggandet. Så det som gör deras blogg värd att nämna är framförallt de bilder av toppklass, inspirerande resevideos som laddas upp med jämna mellanrum men även de spännande reseberättelser som de delar med sig av.

Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig