GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Vad säger din favoritstad om dig

Vad säger din favoritstad om dig

Brukar du gå omkring och fundera på vem du är? Är det svårt att berätta om dig själv på arbetsintevjun eller mingelpartyt? Är du trött på att bli definierad efter din favoritfärg eller älsklingsmat? Nu är det slut med det! Nu kan du äntligen få reda på vad din favoritstad säger om dig!

Jag har satt ihop en lista med de populäraste städerna och vilka personlighetsdrag som kommer med dem, så du lätt kan bedöma vilken typ du är (eller varför inte kompisen, partnern eller föräldern)!

London

Du är harmonisk och kreativ och gillar att ströva runt och leta efter små undangömda caféer dit ingen annan hittar, för att senare gå på Madame Tussaudes och vara en äkta turist. Du har inget emot ifall regnet öser ner och dimman ständigt ligger tät, utan nöjer dig med att känna in atmosfären, äta din fish and chips med vinäger (mums) och bara njuta av världens bästa stad.

New York

Ska vi åka till en liten by i norra Frankrike? Inte din grej. Du vill kunna gå utanför dörren och upptäcka all världens mat inom ditt närområde (även om klockan är 3 på natten). Blir du trött på att promenera på Manhattan (det blir du inte) så tar du tunnelbanan till en annan stadsdel och upptäcker ännu mer! Du nöjer dig inte med lagom utan vill ha större, bättre, snabbare och häftigare!

Paris

Ah, Paris! Crème de la crème! Världens vackraste stad! Du älskar att gå runt i solen och titta på de fantastiska byggnaderna, för att sedan gå och ta en café au lait och en macaron på något litet fik. Du tar ett kort på dig själv under Eiffeltornet och lägger ut på Instagram, #beautiful. Du är en riktig livsnjutare och älskar varje sekund av livet (speciellt om du har en croissant i handen).

Berlin

Du är inte en typisk turist. Du älskar att hänga med lokalbefolkningen som är lika cool som du, och att ta kort framför väggar med graffiti. Du gillar den fria atmosfären och stadslivet, och behöver inte vara omgiven av det som är ”typiskt” vackert. Skönhet finns i allt!

Tokyo

Vadå åka inom Europa? Gör folk det fortfarande? Du vill uppleva en helt annan kultur och då räcker det inte att stanna på samma kontinent. Du är öppen och vill se och göra så mycket som möjligt. Du älskar att kulturen är annorlunda och har inget emot om du inte kan läsa menyerna eller kommunicera ordentligt med japanerna (det är faktiskt bara en del av charmen) utan du glider bara genom staden med ett enormt självförtroende och ett leende på läpparna!

Tack Fredrika!

Åk till din favoritstad med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig