GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Varför din lärare är bäst

Varför din lärare är bäst

Det finns många olika sorters lärare. Det finns de du älskar, de du gillar och de du gillar lite mindre. Men idag ska vi fokusera på läraren med stort L. Den som stöttar dig, och som får dig att må bra, som svarar på alla dina frågor och som verkligen vill få dig att bli bättre. Lärarna har ett viktigt uppdrag, och gör så mycket mer bakom kulissen än vad som syns, så visa din lärare lite extra uppskattning idag. Det är hen värd!

Här kommer en lista på lärare med stort L, som vi alla haft någon gång.

Läraren som uppmuntra dig

Du har kanske haft en lärare som fått dig att känna att allt är möjligt? Att du klarar allt du vill. Lärare är där för att uppmuntra dig och få dig att må bra. En riktigt bra lärare ser vad du är bra på och uppmuntrar dig att fortsätta med det, oavsett om det handlar om att skriva, rita eller spela ett instrument.

Läraren som får dig att brinna för saker

Du har säkert haft en lärare som har fått dig att älska ett visst ämne, fast det verkade extremt tråkigt. En lärare som pratar med sån glöd och passion att även den torftigaste historielektionen eller krångligaste mattelektionen blir dagens bästa lektion. När ni slutat med ämnet, och du fortfarande kommer ihåg det du lärde dig, och fortsätter att forska, då vet du att en lite av deras glöd har fastnat hos dig.

[

](https://www.ef.se/blog/wp-content/uploads/sites/11/2018/10/adult-beautiful-blur-935756.jpg)

Läraren som ser när du mår dåligt

Livet går inte alltid uppåt och det kan vara svårt att prata om det. Då är det tur att läraren som ser på dig att du mår dåligt finns där. Det är läraren som ber dig att stanna kvar efter lektionen för att prata om det som tynger dig. Som vill veta hur du mår, på riktigt, och som vet vad den ska göra för att för att det ska kännas bättre.

Läraren som står på din sida

Det här är läraren som tar dig i försvar när hen vet att du inte har gjort det du blir beskylld för (och som vågar säga till dig när du faktiskt gjort något dumt). Den som du alltid kan gå till om något har hänt för du vet att den bara vill ditt bästa.

[

](https://www.ef.se/blog/wp-content/uploads/sites/11/2018/10/adult-chill-computer-450271.jpg)

Läraren som gör sitt bästa för varje elev

Även om det kanske inte alltid känns som det så bryr sig lärarna om varje elev och de vill verkligen att du ska lyckas. Hur du lyckas, och tar dig fram till målet kan se olika ut. Du har kanske haft en lärare som tillät dig att göra ett fjärde omprov, fast man bara får göra tre, eller som kommer på nya idéer för att du ska lära dig bättre. Det är för att de vill att du ska lära dig, även om det inte är på samma sätt som alla andra.

Läraren som har höga förväntningar på dig

Det här är läraren som aldrig låter dig bara vara utan hela tiden ställer nya krav på dig och då kvittar det om du är den med bäst eller sämst betyg. Läraren som pushar dig till att göra svårare och svårare uppgifter och peppar dig till att klara nya saker. Det här är läraren som alltid utmanar dig och hela tiden försöker få dig att bli bättre.

Alla lärare du har eller har haft kommer inte vara din favorit, men det gör det ännu viktigare att uppmärksamma och ge uppskattning till de lärare som du gillar lite extra.

Hitta en ny favorit lärareLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig