Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Varför du ska studera engelska i Sydafrika

Varför du ska studera engelska i Sydafrika

Intresserad av att studera engelska utomlands men du funderar på vart du i världen ska åka? Sydafrika kanske inte är det första alternativet du tänker på – men vilket det borde vara! Ett land fyllt av otrolig natur, historia som har lämnat kvar fotspår i arkitekturen, maten och språket (det finns totalt 11 officiella språk som talas i Sydafrika) en unik och spännande plats att lära sig engelska på. Här kommer våra anledningar varför du ska studera engelska i Sydafrika:

Den annorlunda faktorn

Det är otroligt vanligt att höra elever som pratar om deras språkkurser i USA, Australien och England. Men Sydafrika har än så länge varit ett gömt paradis när det gäller språkstudier utomlands. Att studera engelska i Sydafrika kryssar av alla punkter på listan som du vill uppleva – spännande städer, fantastisk utbildning, utomhusaktiviteter, härligt klimat med bonusen att uppleva ett annorlunda resmål.

Klimatet

Studenter från varma breddgrader kommer inte ha svårt att anpassa sig efter klimatet i Sydafrika men studenter från den kallare delen av jordklotet – välkomna till värmen! Att studera i Sydafrika kommer inte innebära att du tar med dig vinterskor, kängor och varma kläder vilket gör din packningen lättare. (Men glöm inte badkläderna, vilket tar oss till nästa punkt!)

Stränder i överflöd

Ingen kan argumentera emot att Sydafrika har de vackraste stränderna. På den västra delen kan du se sydafrikanska pingviner på Boulders Beach eller spendera en eftermiddag på vita stränder och turkost vatten vid Clifton Beaches. För fågelliv, valar, delfiner och otroliga berg, åk förbi Hawston Beach.

Den sydafrikanska slangen

“Now”, “now now” och “just now”. Eh, när exakt? (Hör av dig om du vet skillnaden efter din kurs!) Den sydafrikanska slangen har ett starkt holländskt inslag som går hand i hand med landets andra officiella språk, en sammanfattning av språket är elektriskt, originellt och gulligt. Andra termer att lägga till på din måste-lära-lista är: are braai (grilla) boet, bra, bru, chommie, china, och cuz (brorsa, kompis, vän) og man (oh man, vilket används för att uttrycka chock, överraskning eller irritation) jol (ett party) skinner (skvaller) och lekker (gott, bra)

Kapstaden

Utsikten mellan Table Mountain och havet bevisar hur otroligt vackert Kapstaden är. Staden erbjuder bra uteliv, häftiga marknader och roadtrips i överflöd. Stadens inflytande från tyska, indonesiska, brittiska, franska och holländska har gjort avtryck vilket gör det till en stad i mångfald. Studenter som studerar i staden är (förståeligt!) imponerade av stadens arkitektur; klädmarknader; matstånd; cafeér; och ovanliga stadsdelar – även de fantastiska bergen och den vackra kustlinjen.

Extremsporter

I Sydafrika kan du skippa den typiska snorklingen och dykningen: Åk därför till Gansbaai på den västra delen av Kapstaden, också känd som huvudstaden för vithajar. Där du kan prova shark cage diving, lika häftigt och läskigt som det låter! Andra vattensporter som är värda att prova på är vindsurfing, kitesurfing och paddla kajak. För de som föredrar extremsporter och högre höjder erbjuder Sydafrika världens högsta bungy jump bro: Bloukrans Bridge med ett 216 m dropp.

Bra valuta för pengarna

Priser för hyra, mat och transport är generellt prisvärt i Sydafrika om man jämför med andra engelskspråkiga länder, inkluderat stadsdelen Northern Hemisphere, Australien och Nya Zeeland. Vilket gör att din budget håller längre – vilket för med sig ett gladare bankkonto (och kanske en längre vistelse?)

Åk på en surf-safari…

Erfarna surfare tar sin bräda till Eland´s Bay, ca 3h från Kapstaden, eller till Dungeons; surfingparadiset med världens högsta vågor där man bara kan ta sig med båt. Men om du vill ta det lite lugnare besök då Jeffrey´s Bay, Durban och Muizenberg (en av National Geographic´s top 20 surfstränder) där finns det vågor för alla surf-nivåer!

… eller en vanlig safari!

“Sydafrika” och “safari” är synonymer och Kgalagadi och Kruger är landets topp två ställen för att åka på safari till. Kgalagadi är lite mindre när det gäller vilda djur, dock en perfekt plats att se stora katter och rovdjur. Kruger är däremot den perfekta platsen att se “the Big Five” (lejon, leopard, noshörning, buffel och elefanter) turen erbjuder även chansen att se flodhästar och krokodiler och de sällsynta djuren jordsvin, myrkottar, jordhyenor och vildhundar.

Intresserad av att studera i Sydafrika? Klicka här! Läs mer här!

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Språk