GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Bästa strandstaden – San Diego eller Miami?

Bästa strandstaden – San Diego eller Miami?

När det kommer till skoj i solen och sand mellan tårna, så toppar San Diego, Kalifornien och Miami, Florida, speciellt om du älskar USA. Båda har vackra stränder, massor med sol, fantastisk mat och mycket att se och göra. När du ska välja var du vill spendera en helg/en vecka/en månad eller eller ett helt år, finns det mycket att ta i akt. Men oroa dig inte – jag har satt ihop den här snabba och behändiga guiden som ger dig all information du behöver.

Väder

Generellt så är Kalifornien torrare och Florida är känt för sin luftfuktighet. San Diego har en genomsnittlig temperatur på 18 grader (men kom ihåg att det inkluderar temperaturen på vintern också), och Miami har 25 grader. Genomsnittlig nederbörd i San Diego är 26,4 cm medan i Miami är det 157,3 cm. San Diego har också 2958 timmar sol årligen, medan Miami har 2903 timmar.
Ifall man slår allt samman, vad väljer man? Luftfuktighet och en frissig frisyr eller svalare tempraturer och mjuka lockar? Spela roll – båda har fantastiska stränder.

Sport

Om du någonsin skulle få för dig att skära upp en amerikan, skulle de blöda sport; basketbollar, fotbollar och basebollar. (Varning: Skär inte upp en amerikan på riktigt). Ingen resa till USA skulle vara komplett utan att gå på ett sportevenemang. Med det här i åtanke, slår Miami San Diego. San Diego är är hem till San Diego Padres (baseball) och till rugby- och ishockeylag. Tyvärr har de förlorat Chargers (amerikansk fotboll) och Clippers (basket) till Los Angeles.
Miami är bas för Miami Dolphins (amerikansk fotboll), Miami Heat (basket), Miami Marlins (baseball) och Florida Panthers (ishockey). Miami kommer dessutom snart vara hem till Major Leagues nya fotbollslag lett av David Beckham. Japp, den David Beckham.

Mat

Både San Diego och Miami har en salig blandning av kulturer och etniciteter, men båda är väldigt influerade av det kryddstarka latinamerika. I Miami kan du hitta colombianska och venezuelanska arepas, Cuba cafe con leche med grillat bröd, Peruiansk ceviche och mexikansk chiharrones – friterat fläsk som du kan äta som det är, eller ha i tacos. Om du känner dig modig kan du testa bitar av alligator eller grodlår (ja, du läste rätt – alligatorer och grodor!)
I San Diego behöver du bara äta fisktacos. Så goda är dem. Du kan också prova carne asada fries, hummer i bröd och koreansk BBQ – men berätta inte för folk att du varit i San Diego om du inte provat fisktacosen. Det gör man bara inte.

Området

Om du är i San Diego och behöver miljöombyte, har du ett par alternativ att välja mellan: korsa den mexikanska gränsen och njut av billiga priser i Tijuana. Eller kör en timma norrut för att eventuellt få se någon kändis, vandra upp till den berömda Hollywoodskylten eller shoppa på Rodeo Drive i Los Angeles. Bara en kort flygresa bort finns också syndernas stad – Las Vegas.
I Miami kan du åka norrut till Disney World eller åka jorden runt ett par timmar på Epcot Center. Du kan också åka lite längre norrut till Daytona Beach för att titta på Daytona 500, som är en årlig NASCAR biltävling (det blir inte mer amerikanskt än så). Eller så kan du åka söderut till Everglades Nationalpark för att titta på alligatorer och sjökor. Bahamas finns också i närheten ifall du bestämmer att du vill simma med grisar.

Musik

Slutligen, du måste ha rätt låt för att komma in i rätt humör. För San Diego finns det Tom Waits “San Diego Serenade”. Och för Miami, har vi min personliga favorit från Will Smith – “Miami”. Can y’all feel that?

Studera i din favoritstad!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig