Språkkurser i Tyskland

Att gå en språkkurs i Tyskland är det bästa beslutet du kan ta om du verkligen vill bli flytande i tyska. Du kommer inte bara att lära dig tyska snabbare under en språkkurs i Tyskland, utan du kommer även ha kul medan du lär dig språket och du kommer att kunna fördjupa dig i den tyska kulturen samtidigt. Plugga tyska i Tyskland och du kommer att upptäcka ett nytt land, beskåda sevärdheter och lära känna befolkningen bättre än du någonsin kan som turist. På samma gång du kommer din tyska bli bättre för varje dag, när du använder dina tyskstudier i praktiken. Kan det bli bättre?

Språkkurser i Tyskland
EF Studieår Utomlands

EF Studieår Utomlands

16 + år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkkurser och tillvalsämnen vid en CSN-godkänd EF-skola. Studera upp till tre språk och bli en flerspråkig global medborgare.
Land: Tyskland
Stad: BerlinMünchen
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

16 - 25 år
2-24 veckor
Lär dig ett språk på kort tid vid en CSN-godkänd EF-skola. Välj mellan 12 språk och 52 destinationer. Kursstart varje måndag.
Land: Tyskland
Stad: BerlinMünchen
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

25 + år
1-52 veckor
Vuxna och yrkesverksamma
Ge din globala karriär en skjuts med skräddarsydda språkkurser i någon av världens främsta städer. Utformad för vuxna och yrkesverksamma.
Land: Tyskland
Stad: BerlinMünchen
EF Språkresor

EF Språkresor

14 - 17 år
2-4 veckor
I Grupp
Åk på språkresa utomlands i en grupp med en erfaren EF-ledare. Lär dig språk och träffa nya vänner från hela världen.
Land: Tyskland
Stad: München

Utforska program efter populära destinationer

Studera tyska utomlands

Idag talas tyska av ungefär 120 miljoner människor världen över och gör det tyska språket till ett världsspråk. Att åka utomlands och lära sig ett nytt språk är inte bara meriterande utan också ett stort äventyr som breddar dina kunskaper om världen. Återvänd hem efter din språkkurs i Tyskland med ett bättre självförtroende och med oförglömliga minnen. En av alla fördelar med att åka på en språkkurs till Tyskland är det stora antalet otroliga upplevelser som väntar dig, att du kommer upptäcka en främmande och spännande kultur och alla de nya vänner som du kommer att träffa på en tyskakurs i Tyskland. Under en tyskakurs i Tyskland kommer du också upptäcka de många likheter det tyska språket har med det svenska språket.

Studera tyska i Tyskland

Studera tyska i Tyskland och bli flytande medan du träffar nya vänner och lär känna en främmande kultur. Alla våra studieprogram för att plugga tyska i Tyskland har spännande organiserade utflykter efter dina tyskalektioner. Våra tyskalärare har flera års erfarenhet och kommer att arbeta med att hjälpa dig att förbättra din tyska från dag ett.

Språkkurs i Tyskland - Destinationer

När du studerar tyska i Tyskland kan du välja mellan två olika destinationer beroende på vad du är intresserad av. Om du vill känna storstadspulsen och uppleva trendiga restauranger och nattliv är Tysklands huvudstad Berlin perfekt för dig. Vill du hellre studera tyska i en pittoresk studentstad är München perfekt för dig. Här cyklar stora delar av stadens invånare istället för att köra bil och här finns mysiga restauranger i varje hörn. Oavsett vilken av städerna du väljer när du ska läsa tyska i Tyskland så kommer du ha en förstklassig språkutbildning med tyska lärare, små klasser och innovativa inlärningsmetoder.

Studera tyska i Tyskland: München

Studera tyska i Tyskland: Berlin

Boende i Tyskland

Efter att du bestämt dig att du vill åka på en språkkurs till Tyskland är det dags att fundera på hur du vill bo under din språkkurs. Vi erbjuder olika boendealternativ för din språkkurs i Tyskland och du bestämmer själv utifrån dina behov hur du vill bo när du ska studera tyska i Tyskland.

Värdfamilj: Om du vill lära dig tyska snabbt och bli en del av kulturen bör du välja att bo med en värdfamilj. Här kommer du vara omgiven av språket även efter lektionstid och kan testa dina nya kunskaper i tyska med din värdfamilj. Upptäck hur ditt uttal och ordförråd förbättras när du för konversationer med din värdfamilj.

Studenthem: Bo tillsammans med dina internationella vänner från hela världen mitt i hjärtat av staden, och dessutom nära vår skola när du ska plugga tyska i Tyskland. När du bor centralt i vårt studenthem har du nära till Tysklands alla häftiga sevärdheter och får uppleva den tyska storstadspulsen på riktigt. Våra studenthem erbjuder även Wi-Fi, måltider och mycket mer. Om du väljer att åka på en språkkurs till Tyskland med en kompis kan ni även bo tillsammans på vårt studenthem.

Våra tyskakurser i Tyskland

Du kommer snabbt förstå hur mycket du utvecklar dina språkkunskaper när du befinner dig i en omgivning där det talas tyska dagligen. Det finns inget bättre sätt att lära sig tyska än när du åker till landet där språket talas och är omgiven av språket. Att studera tyska i Tyskland skiljer sig från att lära sig tyska hemma i Sverige. En kombination av språkinlärning i klassrummet med fritid och aktiviteter i Tyskland kommer snabba på dina språkkunskaper oerhört mycket.

Vi använder oss utav innovativa inlärningsmetoder under våra lektioner så att du lär dig tyska på ett annorlunda och roligt sätt. Dessutom skräddarsyr vi våra språkkurser i tyska efter dina personliga ändamål och intressen. Du väljer själv vilket tempo du vill ha på din språkkurs när du studerar tyska i Tyskland och du kan välja mellan bas, allmän och intensivkurs i tyska.

  • Kursstart är varje måndag året runt. Börja när du vill!
  • Välj att plugga tyska i Berlin eller München mellan 2-52 veckor
  • Baskurs: 20 lektioner/vecka
  • Allmän kurs: 26 lektioner/vecka
  • Intensivkurs: 32 lektioner/vecka
  • Vi har tyskakurser i Tyskland speciellt anpassade för alla åldrar både för barn, ungdomar och vuxna

Studentliv i Tyskland

Vi på EF tycker det är viktigt att kombinera våra tyskakurser i Tyskland med fritid och aktiviteter när du ska plugga tyska i Tyskland. Det är ett utmärkt sätt att lära känna staden och landets kultur och historia och dessutom upptäcka spännande sevärdheter tillsammans med dina nya vänner och EF:s kursledare. Vi anordnar utflykter och aktiviteter så att du lär dig tyska på ett roligt och spännande sätt efter lektionstid. Vi ser till att alla elever får tid till att lära känna varandra genom att anordna välkomstfest, aktiviteter under veckor och på helger och dessutom en avslutsfest så att du får uppleva ett riktigt studentliv i Tyskland.

Vad kostar en språkkurs i Tyskland?

Du kan finansiera din tyskakurs i Tyskland med CSN. Från och med året du fyller 20 år kan du ansöka om studiemedel hos CSN, som kan finansiera delar av din språkkurs i Tyskland. Våra studievägledare hjälper dig att fylla i din ansökan om studiemedel. På EF garanterar vi den bästa kvaliteten när du ska läsa en språkkurs, både på och utanför skolan. Priserna för att läsa en språkkurs avgörs av flera faktorer:

  • Antalet lektioner du väljer när du ska läsa tyska i Tyskland.
  • Längden på din språkkurs i Tyskland
  • Destinationen du på vår tyskakurs i Tyskland

För att få veta mer eller om du vill ha ett personligt prisförslag för din språkkurs i Tyskland kan du kontakta våra studievägledare på 08-587 930 00 . Du kan också beställa en broschyr full av användbar information en språkkurs i Tyskland.