GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 anledningar till att åka på en smart vacation

10 anledningar till att åka på en smart vacation

Att vara ung och framgångsrik i den värld vi lever i idag innebär för många att jobbet följer med hem, mobilen fortsätter att ringa och mejlen fortsätter att rulla in fram till midnatt. Det blir därför viktigare att gå offline och öva på att ta det lugnt och det allra viktigaste är att du gör det på ett smart sätt. Ett tips är att åka på en  “smart vacation”, vilket är en unik kombination av semester och studier. Med en smart vacation kombinerar du kortare språkkurser (ungefär 2-3 veckor) med en lugn semester i staden du alltid velat besöka eller det exotiska paradis du alltid drömt om. Detta är en möjlighet att göra något positivt för din karriär genom att förbättra grundläggande färdigheter och bredda ditt perspektiv.

Här är de tio bästa anledningarna till varför du borde åka på en “smart vacation”, vilket kan vara din bästa idé på länge!

1. Skynda på din karriär

Att ha förmågan att kommunicera med personer över hela världen är nödvändigt i vår globaliserade värld. Genom att förbättra dina språkkunskaper är chansen större att du blir befordrad eller får en löneförhöjning när du avslutat dina studier.

2. Förbättra ditt CV

Om du drömmer om att göra en internationell karriär är språkkunskaper jätteviktigt. Det öppnar fler nya dörrar som kanske innebär en tjänst i ett annat land och du kommer garanterat få ett bredare utbud av jobb att söka.

3. Boosta din prestationsförmåga

Vår hjärna är som en muskel och att låta den arbeta under en lång tid utan uppehåll gör att hjärnan blir väldigt trött. Genom att fly lite från verkligheten gör att hjärnan får den paus den förtjänar och genom nya insikter kommer du känna dig som en ny människa och få en massa ny energi.

4. Låt kreativiteten flöda

Att göra samma saker under en lång tid kan skada din kreativa förmåga. Ta en paus och pröva på en ny livsstil i en ny stad så kommer din bortglömda kreativitet att börja flöda igen.

5. Få en bättre psykisk och fysiskt hälsa

Ta några dagar ledigt och ladda batterierna som har tagit slut på grund av för lite sömn och för mycket jobb. Din mentala och fysiska hälsa kommer att tacka dig!

6. Minska risken för att bli utbränd

Vi har alla sett det hända – utbrändheten. Alla dessa kollegor som kollapsar eller vänner som behöver ta en paus från allt. För att undvika utbrändhet är det bra att kunna ta en paus och ladda batterierna i en ny spännande stad eller på en underbar semesterort.

7. Vässa ditt minne

Att lära sig ett nytt språk är bevisat att det förbättrar ditt minne och koncentrationsförmåga. Det minskar även risken för alzheimers.

8. Få nya kontakter

Huruvida det är i klassrummet eller över en fika kommer du lära känna nya likasinnade personer från hela världen och åka hem med massa nya bekantskaper.

9. Upplev en ny kultur

Att prova på ett annat sätt att leva och anpassa sig till en ny omgivning ökar din toleransförmåga och gör att du öppnar upp ditt sinne. Det gör dig till en bättre kommunikatör och en bättre teamplayer.

10. Se världen

Du kommer inte bara blir bättre på ett språk, skapa nya kontakter och lära känna en ny kultur. Du kommer även att upptäcka en ny stad eller ort, samt få en ny stämpel i ditt pass!

Se vilka destinationer du kan åka till med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig