Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

9 saker du kan göra i Pasadena, Kalifornien

9

Ska du besöka Pasadena i Kalifornien har du mycket att se fram emot. Pasadena är beläget endast en kort biltur från Los Angeles, Disney World, Hollywood och milslånga stränder. Flera kändisar kommer från Pasadena, exempelvis Sophie Bush som vi känner igen från One Tree Hill. I Pasadena finner du shopping, museum, kända hamburgerkedjan In-and-out Burger, Rose Bowl Stadium och mycket mer. Jag har samlat en lista med några tips för dig som ska till Pasadena i Kalifornien:

1. Restaurangutbud i världsklass

Pasadena är känd som en riktig ”foodie-stad” med många olika kulinariska kök att välja mellan. Faktum är att det finns fler än 500 restauranger i Pasadena! Favoriterna är bland annat The Pie Hole, Urth Café, Salt and Straw Ice Cream, Umami Burger, Zankou Chicken och (såklart!) In-and-out-burger. Min absoluta favorit är den mexikanska restaurangen Brick & Flour. Spana gärna in deras Instagram (om du inte är hungrig…).

2. Köpcentrumet ”The Paseo”

Bara en kort busstur från EFs campus hittar du ”the Paseo”, ett utomhusköpcentrum som är ett av de mest populära i Kalifornien. Här kan du bland annat shoppa loss på H&M och Victoria Secret och ta en fikapaus på Starbucks. Som om det inte vore nog erbjuder köpcentret till och med ett lyxcasino.

3. Hiking

Att vandra, eller ”hiking”, är ett måste i Kalifornien. Det finns många häftiga rutter och platser att välja mellan. Allt ifrån vandringar till vattenfall, utomhuspooler och utsiktsplatser i världsklass. En känd, och mycket instavänlig tur, är vandringen till den kända Hollywood-skylten. Glöm inte fotriktiga skor, solkräm och vatten!

4. Utforska Pasadena på cykel

Det är enkelt att hyra cyklar i Pasadena – antingen på egen hand eller under en guidad tur. Cykla förbi Oak Knoll Neighborhood, Old Town Pasadena, California Institute of Technology eller varför inte Nora Walkers hus från filmen Brothers and Sisters?

5. North Simon Museum

Beskåda vackra målningar, skulpturer och den lummiga trädgården på North Simon Museum i Pasadena. Museet har även en biograf som visar filmer, föredrag, dans och mycket mer, året runt.

6. Nordstrom Rack

Detta är nog det jag älskar mest med USA! På outleten Nordstrom Rack hittar du märkesprylar till en billig peng, och allt är sprillans nytt. Shoppa kläder, skor, inredning och accessoarer från alla kända märken, exempelvis Topshop, Juicy, Ralph Lauren, Nike, Rebook, Gucci och Celinè. Håll hårt i plånboken, men ENJOY!

7. Simbassäng utomhus

Lockar det med ett bad? I Pasadena finns mycket att utforska, men Rose Bowl Aquatics Center är nästan ett måste. Här kan du simma längder eller bara bada och ka kul med dina vänner. Men om du ska på språkresa med EF har skolan en egen, privat simbassäng som du kan nyttja.

8. Vintage shopping

I Pasadena finns flera coola vintagebutiker. Ta en sväng förbi Ron Herman och Hotbox Vintage.

9. Target

Givetvis kan du besöka kända Target i Pasadena. Här kan du shoppa allt från elektronik och kläder till mat och snacks. När du är i butiken får du inte glömma att instagramma en typisk ”Target-matbild”, liknade den nedan.

Åk på språkresa till Pasadena med EFLäs mer

Vill du lära dig ett språk utomlands? Beställ en gratis broschyr

Mer information