Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

10 anledningar att besöka Toronto

10 anledningar att besöka Toronto

Jag kunde aldrig ha föreställt mig att jag skulle bli så kär i en stad. När jag packade mina väskor för att besöka en vän i Toronto var jag självklart glad för att få träffa honom, men jag var inte lika exalterad över att utforska Toronto. Åh vad jag hade fel – det var så svårt att säga hejdå när det var dags att åka hem igen! Toronto förtjänar verkligen mer uppmärksamhet. Jag skulle vilja påstå att jag gillar staden bättre än New York. Låt mig försöka förklara varför Toronto borde vara ditt nästa resmål (och varför du borde ta mig med dig).

1. Lokalbefolkningen

Det första jag alltid lägger märke till när jag reser utomlands är det varma bemötandet från lokalbefolkningen. ” Torontonians”, som lokalbefolkningen kallas, är extremt vänliga, artiga och trevliga människor. De utstrålar en värme som gör att du känner dig som hemma direkt. Dessutom är stadens mångfald helt otrolig, då hälften av lokalbefolkningen faktiskt är födda utomlands. Du kommer säkert att lära känna människor från olika delar av världen.

Pro tip: Börja prata med någon i en bar eller be bara om vägbeskrivning. Du kommer bli mycket förvånad över hur glada människor är och hur gärna de vill småprata och hjälpa dig.

2. Maten

Det svåraste med att spendera tid i Toronto är att välja vad man ska äta. Att stadens matkultur är kulturell och spännande är inte helt oväntat. Vad är din favoritmat? Indisk? Kinesisk? Grekisk? Eller vad sägs om en stor tallrik med pommes frites, friterad ost och och dip? Poutine kommer från den fransk-kanadensiska provinsen Quebec, men är Kanadas inofficiella nationalrätt, vilket då såklart är ett måste i Toronto.

Pro tip: Är du inte helt såld på Poutine? Vänta tills sent på kvällen då det inte bara smakar underbart, det finns också gott om restauranger som serverar det till sent på natten.

3. Sporten

För alla som älskar sport, är Toronto drömstaden. Priserna är också överkomliga! Se berömda Maple Leafs spela, gå på en basketmatch och heja på Toronto Raptors eller spendera en eftermiddagen med att titta på baseball på Blue Jays Stadium.

Pro tip: Hockey är Kanadas mest populära sport, så Maple Leafs biljetter kan vara något dyrare. Om du letar efter ett roligt men lite billigare alternativ, kolla in Toronto Rapotors istället!

4. Grönområden

Toronto är fullt av vackra grönområden. Det finns parker nästan överallt och massor av gator kantade med stora lövträd som är vackrast under vår och sommar.

Pro tip: De gamla kvarteren i Toronto är min favoritdel av staden. Där finns många stora parker där du kan umgås hela eftermiddagen.

5. Filmerna

Har du tittat på TV-serien Suits? Mean Girls? The Incredible Hulk eller Hairspray? Vet du vad alla dessa produktioner har gemensamt? De är alla filmade i Toronto. När du känner igen scener från din favoritfilm eller serie, känns det nästan som du är med i filmen när du går runt i staden.

Pro tip: Kolla in vilka coola platser du kan besöka innan du ger dig ut på stan!

6. Rent och fint

Det finns vanligtvis en direkt koppling mellan stadens storlek och hur smutsigt det är. Tja, Toronto går emot trenden och är den renaste staden jag någonsin varit i. Trots att jag inte varit i Vancouver ännu, skulle jag ändå vilja säga att det är den renaste staden i Kanada.

Pro tip: Skräp inte ner!

7. Kulturen

Dans hela natten, sport på dagen, festivaler, konserter… Toronto är en oändlig stad av kulturella aktiviteter.

Pro tip: Om du älskar kaffe och sällskapsspel, kolla in Snakes & Lattes.

8. Utflykter

Många påstår att det inte finns någonting att göra utanför Toronto. Det är delvis sant, men med lite engagemang, tid och en bil kan du hitta några riktigt coola vingårdar, stugor, vattenfall och gulliga städer några timmar bort.

Pro tip: Vill du åka på en dagstur? Åk till Niagara Falls och avsluta dagen med en promenad genom den vackra staden Hamilton.

9. Musik

Förutom att Toronto är en stad där en massa bra filmer spelats in, är det också en stad många stora artister kommer ifrån. Den mest älskade är Mr Drake! De flesta älskar Drake och vad han har gjort för att marknadsföra staden. Han öppnade till och med The Drake Hotel – glöm inte att kolla in det!

Pro tip: Drake missar sällan en Raports match!

10. Få turister

Till skillnad från andra stora städer har Toronto ett överraskande lågt antal turister. Eller kanske är staden så stor att du inte märker dem. Om man jämför med Barcelona var den en stor överraskning!

Pro tip: Gör alla turistiga saker. Utan massorna kan du faktiskt njuta av det!

Plugga engelska med EF i Toronto!Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Resor