GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 gömda pärlor i Paris

10 gömda pärlor i Paris

Åh, Paris! Det finns inget mer sofistikerat än att strosa runt på anrika gator med unika butiker och lyxiga hårsalonger. Detta är det Paris vi alla känner till men vad gäller om man är ute efter en lite mer avslappnad vistelse, något som dessutom inte är så kostsamt? Jag har frågat några studenter som pluggat franska i Paris om deras favoritställen som inte är särskilt välkända. Detta resulterade i denna mycket exklusiva lista över 10 gömda pärlor i Paris. Passa på att notera tipsen medan du kan för dessa ställen kommer sannolikt inte vara okända särskilt länge till…

1. The Frog & Rosbif i Paris

’The Frog & Rosbif’ är restaurangen som har kombinerat England och Frankrike. Termen ’rosbif’ är den franska versionen av ’roast beef’ som är en av Englands signaturätter. Om du inte visste det sedan tidigare är fransmän stora entusiaster av att äta grodlår. Med den bakgrunden är det inte svårt att lista ut hur tankegången gick när krögarna namngav restaurangen. Både franska och internationella studenter vallfärdar till restaurangen på så väl vardagar som helger eftersom den beskrivs som vänlig och unik.

2. Bercy Village

Förr i tiden var Bercy-distriktet en enorm vinmarknad med anrik karaktär som gjorde även de mest prestigefyllda arrondissementen avundsjuka. Idag är det inte längre en vinmarknad utan ett pittoreskt shoppingområde som liknar en by. Bercy är den idealiska platsen att umgås med sina vänner och njuta av en glass i solen.

3. Bastille i Paris

Saint-Michel har länge varit den mest populära platsen för att umgås utomhus i parisisk anda. Tiderna förändras dock och nu börjar rivalen Bastille sno rampljuset. I Bastille njuter du av förfriskningar som serveras vid rangliga bord eftersom de står på kullersten. Här finns något för alla smaker och plånböcker.

4. Parc de la Villette

Leta dig till utkanten av det 19e arrondissementet och du hittar den enorma Parc de la Villette. I parken huserar City of Science and Industry, en utomhusbio, restauranger och otaliga grönområden att koppla av i.

5. Buttes Chaumont

När du promenerar i denna häpnadsväckande park är det troligt att du kommer fråga dig själv om du verkligen befinner dig i en storstad. Mittpunkten i parken är en kulle som är belägen i en sjö med ett torn på toppen. Platsen är sannerligen sagolik och vi rekommenderar dig att du tillsammans med dina vänner tar dig hit och får ett minne för livet.

6. Piscine Josephine Baker

Vill du veta vart du ska ta dig när du behöver svalka av dig på sommaren? Möt dina vänner på Piscine Josephine Baker, den bästa offentliga poolen i Paris. Anledningen till detta är inte bara att den har ett skjutbart tak som förvandlar den till en utomhuspool på sommaren, den flyter också på floden Seine!

7. Les Halles

Les Halles är ett köpcentrum men också området norr om Seine som klassas som hem för de allra coolaste Parisborna. Här är Paris som bäst – du kan spendera flera timmar genom att bara kolla på folk medan du sippar på en kaffe och knaprar på en croissant.

8. Cinema L’Arlequin

Den här historiska art deco-biografen är ett måste för filmfantaster. Här är baren generös och på duken visas klassiska kulturfilmer. Passa på att använda dina nya språkkunskaper när du gör entré på Cinema L’Arlequin. På biografen visas inte bara klassiska filmer utan här hålls även internationella filmfestivaler.

9. Chinatown

I det 13e arrondissementet finner du Paris livliga och etablerade Chinatown som är en hyllning till asiatisk kultur och matlagning. Om du behöver en paus från croissanter så är det hit du ska vända dig. Botanisera och njut av kinesisk, laotisk och vietnamesisk mat. Smaklig måltid!

10. Jazz på Parc Floral de Paris

Under sommarhalvåret arrangerar den vackra Parc Floral de Paris en rad utomhuskonserter. I de stora trädgårdarna fyllda med växter ryms många scener där bland annat Paris Jazz Festival äger rum. Denna festival och andra klassiska musikevenemang är gratis att delta i. Perfekt för dig som är student!

Upplev Paris med ossEF Paris
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig