Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

10 läskiga Netflix-fynd som förbättrar din engelska

10

Halloween börjar närma sig! Vem sa att plugga inte kan vara roligt? Gör din egen version av ’Trick or Treat’ genom att kolla 10 läskiga Netflix-fynd som förbättrar din engelska!

Att titta på filmer och tv-serier i det språk du studerar kan förbättra dina språkkunskaper avsevärt – detta utan att du behöver anstränga dig särskilt mycket… Utan att du tänker på det förbättras ditt vokabulär och du har lättare att uppfatta olika dialekter.

Mys ner dig i soffan och håll dig sysselsatt denna Halloween genom att kolla på 10 läskiga Netflix-fynd som förbättrar din engelska. Vi har tagit fram ett noga urval av filmer och serier som kommer stilla ditt begär av läskiga intriger!

1. Chilling Adventures of Sabrina

Chilling Adventures of Sabrina kretsar kring en tonårstjej som lever dubbelliv. Å ena sidan finns häxvärlden familjen är en del av men å andra sidan finns människovärlden där alla kompisarna lever. Sabrina, tonårstjejen, blir tvungen att välja mellan dessa världar och vi lovar att du inte blir besviken på hur historien utvecklar sig.

2. Scooby-Doo

Denna klassiker bjuder in dig som tittare till ’Spooky Island’. Denna mystiska ö har en nöjespark som påverkar sina besökare på de mest märkliga sätt. Scooby-Doo och gänget blir tvingade att ta hjälp av varandra för att klura ut mysterierna.

3. Stranger Things

I den lilla staden i Indiana, USA vänds allt upp och ner (bokstavligen) när ett barn försvinner. Letandet efter barnet resulterar i en uppsjö av extraordinära mysterier som involverar statliga experiment som hållits hemliga, övernaturliga krafter och en flicka som kan uppfattas som något märklig. Serien utspelar sig på 70-talet och är den perfekta mixen av sci-fi och skräck.

4. Hotel Transylvania

Dracula, vampyrkungen, driver i denna serie ett hotell för alla monster i hela världen. Monstren behöver en säker plats då de är något rädda för människor konstigt nog. När en pojke upptäcker hotellet blir Dracula överbeskyddande för att han inte vill att hans dotter, Mavis, ska börja umgås med pojken. Den här filmen är perfekt för en lugn kväll hemma när allt du behöver är ett gott skratt.

5. A Series of Unfortunate Events

Denna sorgliga historia följer tre barn som efter en husbrand, där deras föräldrar dog, letar efter familjehemligheter. De tre barnen håller ihop som en trio och har som gemensamt mål att hålla dem själva och deras arv borta från den olycksbådande Greve Olaf. Netflix-versionen bygger på en känd bokserie och vi rekommenderar att ta del av båda två.

6. Crimson Peak

Du som vill öva på din brittiska dialekt, se hit! Denna film är absolut en 10 läskiga Netflix-fynd som förbättrar din engelska. Denna film, som är mystisk och misstänksam, kretsar kring en ung kvinna som är nyligen gift sig med en brittisk aristokrat. Aristokratens hem är läskigt och det blir tydligt att det gömmer sig en hel del obehagliga hemligheter där.

7. Nightbooks

Alex, en ung pojke, blir en häxas fånge. För att undvika döden berättar Alex en läskig historia för häxan varje kväll. Alex träffar Yazmin som är häxans tjänarinna och de två blir oskiljaktiga. Duon försöker fly häxans lägenhet och du kommer aldrig ana slutet…

8. The Babysitter

Bänka dig framför denna skräck-komedi som följer Cole och hans barnvakt Bee. Döm om Coles förvåning när han upptäcker att hans snälla barnvakt också är en mördare som är kompis med djävulen själv. Från och med upptäckten är det upp till Cole att rädda nära och kära från den ondska Bee. Även fast historien är full av hemskheter lovar vi att du kommer skratta medan du ser filmen.

9. American Horror Story

Denna skräckserie skiljer sig från säsong till säsong. Vad som dock är gemensamt för alla säsonger är att serien ofta knyter an till historiska händelser men att det trots detta aldrig går att förutspå hur handlingen ska fortsätta. Serien är perfekt för dig som gillar läskigheter men som också vill öva på att uppfatta komplicerade konversationer på engelska.

10. Corpse Bride

Halloween är inte Halloween utan inslag av Johnny Depp och Helena Bonham Carter. Det finns många klassiker med denna power-duo men en film du inte får missa är Corpse Bride av Tim Burton. Depp och Bonham Carter spelar ett förlovat par på 1800-talet i en viktoriansk by. Precis innan bröllopet går brudgummen vilse i skogen och bruden han där träffar är allt annat än sin fästmö. Följ den spännande utvecklingen och njut av sång som också är en del av denna sevärda film!

Studera engelska med EFLäs mer

Lär dig ett nytt språk. Välj mellan 12 språk och över 50 destinationer.

Learn more