GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 saker du borde veta innan du flyttar till Honolulu

10 saker du borde veta innan du flyttar till Honolulu

Att bo i Honolulu är lika med sandaler, sand, surfa och solnedgångar, eller hur? Å ena sidan ja men å andra sidan innebär ett liv i Honolulu vardagliga saker också. Med det i åtanke, här är 10 saker du borde veta innan du flyttar till Honolulu.

1. Levnadskostnader

Ö-liv innebär ofta att dagliga nödvändigheter som matvaror och kläder är importerade vilket betyder en extra kostnad för konsumenter. Planera i förväg genom att veta din inkomst på plats eller spara omkring två månadslöner för att ha en buffert. Att bo på en ö involverar i allmänhet helt enkelt ofta högre kostnader än på fastlandet.

2. Respekt

Lokalbor förväntar sig ofta artighet, vänlighet och uppskattning av turister. Detta är självklart helt rimligt och något alla turister bör förhålla sig till. I Honolulu gäller det nämnda men se även till att vara genuint nyfiken av alla du träffar. Glöm inte heller att kalla de äldre för ’Aunty’ eller ’Uncle’.

3. Vänskaper

I Honolulu värderas vänskap högst av allt, ens vänner är nyckeln till ett lyckligt liv. På Hawaii är alla jämlika och skryt är något som Honolulubor avskyr. Lokalbor väljer noggrant hur de uttrycker sig och pratar hellre inte än att prata för sakens skull. Till en början kan det vara bra att anstränga sig för att knyta starka vänskapsband och se sedan till att hålla kontakten med dina vänner på andra sidan jorden.

4. Klä dig bekvämt

Hawaii är en avslappnad plats, du kan lika gärna skippa dina jobb- och festkläder hemma och fokusera på bekväma kläder. Med det här sagt är det inte bara flip-flops och Hawaiiskjortor som gäller men du kommer märka att klädstilen är anpassad efter det varma klimatet vilket resulterat i en fri klädstil.

5. Stressa mindre

Du kommer märka snabbt att livet är allt annat än stressigt i Honolulu. Ingenting, kollektivtrafiken, människor, måltider och köer, kommer att fungera på samma sätt som du är van vid. Omfamna tillfället och lär dig att leva mindre stressigt, håll inte emot utan ’go with the flow’.

6. Vänj dig vid insekter

På tal om stress, om du blir stressad av insekter så kommer du behöva vänja dig. Insekterna är en del av Hawaiis subtropiska klimat och med det kommer flugor, myggor och andra insekter. Istället för att se detta som något negativt, vänd på situationen och inse hur häftigt det är att bo i ett klimat där insekter hör till vardagen.

7. Kör försiktigt

Hawaiis vägar är allt annat än raka, långa och breda som du kanske är van vid. När du kör bil i Honolulu är det bäst att vara på den säkra sidan och köra långsamt. Lokalbefolkningen, som du vet vid det här laget, stressar inte i onödan och vi tycker att du ska ta efter samma livsstil.

8. Boende

Som i alla storstäder finns det morgontrafik, hur mycket ’Aloha’ det än råder i Honolulu. Gör ditt bästa för att ordna boende i närheten av din studie- eller arbetsplats för att kunna uppleva så mycket som möjligt under din tid på Hawaii. Tänk också på att det är kostsamt att transportera exempelvis möbler till en ö. Ta därför tillfället i akt och rensa dina saker innan du flyttar.

9. Det är konstant fuktigt

Det finns två årstider på Hawaii: sommar (också kallat den torra säsongen, som är från maj till oktober) och vinter (den blöta säsongen som börjar i november och slutar i april).  Förbered dig på att det kommer vara fuktigt oavsett årstid och tänk på att förvara dina elektroniska saker torrt.

10. Hälsosam livsstil

På Hawaii kommer du leva hälsosamt. Honolulu erbjuder många träningsaktiviteter i naturen: vandring, cykling, simning, jogging och surfing bara för att nämna några. Det hawaiianska köket är det inte heller något fel på, njut av goda smoothies och en poké bowl eller två.

Det här var våra 10 saker du borde veta innan du flyttar till Honolulu.

EFs skola i Honolulu
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig