GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 sätt att döda tid på flyget

10 sätt att döda tid på flyget

Att flyga är som att måla dina naglar. Så fort du inser att du inte kan använda dina händer i 30 minuter blir den plötsliga lusten att tvätta disken outhärdlig (och det här är den enda gången NÅGONSIN som du vill tvätta disken). Att vara fast på ett plan kanske får dig att vilja springa ett maraton, men det går ju inte när du är högt upp i luften. Här är 10 sätt att döda tid på flyget:

1. Kolla på film/TV-serier

En gammal goding – få saker får tiden att passera så fort som några episoder av Suits eller en smörig romantisk-komedi (helst med Ryan Gosling). Glöm inte att ladda din dator/iPad i förväg (om du inte använder systemet ombord på planet) och för guds skull – lämna inte dina hörlurar hemma!

2. Arbeta dig igenom eleganta tidningar

Flygplansturer är en av de få situationer där jag unnar mig ett torn av Vouge, Elle och Cosmopolitan-tidningar. Perfekt för de där irriterande 15 minuterna i början och slutet av resan.

3. Lyssna på ljudböcker

Påtvingad tid av orubblighet är idealt för att lyssna på J.K Rowlings söta ord (Harry Potter kommer alltid vara först på min lista). Om du är på humör för något mer lärorikt och inspierande kan du kolla in “Losing my Virginity” av entreprenörs höjdaren Richard Branson (grundaren av Virgin Atlantic) eller “Pitch Anything” av Oren Klaff.

4. Ät

Jag är uttråkad – jag äter. Det kanske inte är det bästa sättet att få de där minuterna att gå, men tiden går fortare när man äter. Det är ett vetenskaplig fakta.

5. Kom ikapp med jobbet/skolan

Det kanske verkar omöjligt utan en internetuppkoppling men att skriva mejl i förväg är helt klart värt det. Så fort du är på fast mark igen kan du koppla upp dig på närmsta nätverk och skicka iväg dem.

6. Sov

På tal om att komma ikapp på saker du ligger efter i, om du kan så är sömn ett jättebra sätt att konsumera de där extra timmarna och som ett körsbär på toppen kanske du kan balansera ut den rubbade dygnsrytmen. Ta inte platser på sista raden eller raden framför nödutgången – du kommer inte kunna luta dig tillbaka på din plats eller sova i lugn och ro medan folk går förbi dig under hela flyget. Tro mig, det suger.

7. Titta ut genom fönstret och filosofera

En personligt-gjord spellista baserat på ditt humör och en blick ut genom fönstret och du är klar. Jag har gjort allt från “Deprimerad tjej som har lämnat sin drömstad och förmodligen hennes framtida kärlek”-ballad-maraton till “Jag kommer kicka projektets ass”-house party och “Jag är så glad att jag bajsar regnbågar”-pop moment. Att spendera tid med dig själv och dina tankar är helt underskattat.

8. Skriv listor

Jag är ganska säker på att jag inte är den enda som är beroende av listor där ute. Saker du skulle vilja köpa om du vann en miljon kronor, saker du behöver göra innan du gör (aka “Bucketlist”), lista namn som du skulle kunna tänka dig ge dina framtida barn, och vilka kändisar du vill se ut som. Alla kvalificerade och roliga val.

9. Spela Candy Crush

Otroligt beroende framkallande och definitivt en bra tidsslösare. Det får till och med ett flyg över Altanten att kännas som en vind.

10. Prata med din granne

En personlig höjdpunkt: min tre timmars konversation med en affärscoach som brukade driva en av de största divisionerna på Siemens och som nu personligen coachar CEO’s på Harrod’s och McKinsey. LinkedIn polare? Självklart. Även om du inte alltid får jackpot kommer du definitivt bli många erfarenheter rikare.

Döda tid påväg till din nya språkkurs!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig