GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 semesterorter som också är grymma att bo i

5 semesterorter som också är grymma att bo i

Tänker du någonsin “Här skulle man bo” när du semestrar? Drömmer du om att ha den där havsutsikten året om? Vi förstår. Det finns faktiskt många städer som har båda delar: en idyllisk omgivning fylld med spänning som lockar dit semesterfirare. Även också allt annat en stad behöver för att dra till sig dem som vill stanna längre.

Vissa städer är helt enkelt inte bara till för semester – vi har valt ut fem av de bästa semesterorterna som är perfekta att bo i. Varning: det här inlägget kommer göra att du sträcker dig efter passet (och kanske säger upp dig också)

1. San Diego, USA

Letar du efter sol, strand och surfing? Då är San Diego på USAs västkust den perfekta platsen att luta sig tillbaka och ta ett par veckors ledighet. Men vem säger att man måste leva lugnt på semestern? San Diego har allt du behöver för ett vardagsliv utan stress. Gå med lokalbefolkningen i deras stand-up paddle board yoga-klasser eller gå downtown för att prova på autentisk mexikansk mat. Bestig berg och utforska vingårdar på helgerna. Dessutom gör vågorna att du kommer förbättra din surfing på nolltid. Fisktacos är livet!

2. Miami, USA

Gör de coola strandställerna till dina lokala hangouts och hitta din plats hos det eleganta sällskapet i Miami. Med stränder utan slut, fantastiska shoppingmöjligheter och vad som verkar vara hundratals trendiga barer att prova, är Miami ett ställe där du kan leva ett avslappnat liv med sol året om. Miami är den perfekta basen om du vill fylla på passet med stämplar: Med en internationell flygplats utanför dörren är Karibien och Sydamerika inom räckvidd, och resten av USA är bara en kort flygresa bort; på bara 3 timmar kan du ta dig till New York för en brunch.

3. Vancouver, Kanada

Förutom att Vancouver erbjuder sina tillfälliga besökare en fartfylld semester, så erbjuder de också sina invånare en hälsosam livsstil som är good-for-you. Oändligt sportande håller adrenalinet på en bra nivå oavsett säsong. Här erbjuds allt från skidåkning och downhill mountain biking, till fotvandring, kajakpaddling, segling och valsafari. Lokalinvånarna är jättetrevliga (typiskt Kanada) så du vet att du kommer få ett varm välkomnande även om du är ny i kvarteret. Oavsett om du stannar i Vancouver ett par månader, ett år eller mer, kommer ditt sinne och din kropp tacka dig.

4. Sydney, Australien

Kulturälskare är alltid sysselsatta i Sydney: med en kalender fullspäckad med event på Operahuset, och en blomstrande konst- och musikscen finns det alltid något kul att vara delaktig i. Det finns en massa jobbmöjligheter i en mängd olika kreativa, ambitiösa och innovativa industier och, med stränder i världsklass bara en stenkast från kontoret, kan du gå direkt från jobbet till havet för att göra det mesta av dem varma kvällarna. Är du morgonpigg kan du passa på att surfa lite innan jobbpasset eller föreläsningen. Förutom att staden är flip-flop vänlig året om, så är det också matälskarens himmelrike, då det dyker upp nya restauranger varje månad. Om du gillar asiatisk fusionmat, är det här stället för dig.

5. Auckland, Nya Zeeland

Det går inte att förneka: Älskar man naturen ska man åka till Nya Zeeland. När du har vandrat runt Auckland harbour och provat alla caféer och barer, så kan du spendera dina dagar med att utforska det förtrollande vackra landskapet på de nordliga och sydliga öarna. Vulkantoppar upptäcker du bäst till fots, men den underbara kustlinjen ser du bäst från en kajak. Camping (och ”glamping”) möjligheter finns i överflöd och du är aldrig långt ifrån en undangömd plats och lite verklighetsflykt. Om du söker ett liv fyllt med mindfullness och välbefinnande – eller om du bara vill skapa en vacker Instagram feed – så finns det inget bättre ställe att ladda om.

Studera i en ny stad med EFLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig