GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 tips på hur du kan använda Instagram för att planera din nästa resa

5 tips på hur du kan använda Instagram för att planera din nästa resa

Vi är alla väl medventa om hur Instagram fungerar, utan tvekan. Vi alla älskar att dela bilder på hur ditt namn stavades fel på din Starbucks mugg, på hur coolt det var att åka zipline genom djungeln i Costa Rica och försöka få dina följare att verkligen förstå hur magisk solnedgången i Sydafrika faktiskt var. Något du kanske inte har tänkt på är att Instagram faktiskt kan hjälpa dig att planera din nästa resa också. Det här är våra fem bästa tips!

1. Den hederliga gamla hashtagen

Glöm inte bort vår gamle vän hashtagen. En hashtag är ett sätt att kategorisera ämnen, städer, länder och andra coola platser. Säg att du är intresserad av att åka till Asien men är osäker på vilket land du ska besöka. Kolla in hashtagen #asien och bläddra igenom flödet, du kommer att se bilder på apor som badar i hot springs och tänka att du bra gärna skulle vilja vara där just nu. När du sedan söker på #japan, #tokyo och #sakerattgöraijapan kommer du även att upptäcka andra ställen som du borde besöka. Det går även att använda geotags som jag kommer berätta mer om strax.

2. Platsen är viktig

Geotags gör att du har möjlighet att tagga den plats där du tog bilden. Låt oss säga att någon publicerar en cool bild framför en graffitivägg och “Wynwood Wall” kommer upp, då kan du klicka på den taggade platsen och se att den är lokaliserad i Miami. Du kan enkelt göra en lista på ställen ställen du måste besöka i Miami. Tillslut kommer du ha ett stort urval av platser som är baserade på dina preferenser.

3. Resenärer, bloggare och lokalbor

På Instagram kryllar det av resenärer och resebloggare. Om du går in på hashtaggarna #resa eller #resebloggare kommer du hitta miljontals konton och jag överdriver inte ens lite. Instagram har även en cool funktion där du kan se de mest likade inläggen för dagen. Via dem kommer du få inspiration och hitta nya destinationer att åka till. Glöm inte kolla in vad lokalborna på olika desitnationer använder för hashtags för ännu mer inspiration. Var kreativ när du söker efter hashtags!

4. Turistorganisationer

Turistorganisationer som @visitchina, @visitlondon och @visitsweden har en mycket vitkig roll i turistindustrin och är ofta aktiva på Instagram. Städer och länder driver konton som @visitstockholm och @sydney som finns till för att ge dig tips och råd på platser att besöka, restauranger att äta på, hotell och upplevelser.

5. Bli mer social

Slutligen, glöm inte bort vad sociala medier faktiskt är till för – att socialisera sig! Skriv en kommentar i kommentarsfältet om du hittar en intressant plats och ställ en fråga för att få bra tips. Om du inte känner personen bakom konto var modig och skriv ett privat meddelande för att ställa flera frågor. Dina frågor kanske kan inspirera till ett nytt blogginlägg om personen bakom kontot också driver en blogg. Använd ditt egna kontaktnät också! Publicera en bild på din drömdestination eller platsen du planerar att åka till och be om tips. Du vet aldrig vem som kan ge dig grymma råd eller koppla ihop dig med en lokal kontakt så du kan få en så äkta reseupplevelse som möjligt.

Ha en rolig (insta) resa!

Upptäck världen med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig