GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

7 snabba karriärtips!

7 snabba karriärtips!

Dessa karriärtips är inspirerad av Kalle Wiklunds artikel Toppchefernas bästa karriärtips (publicerad på DN.se, 9 maj, 2016).

Vad är egentligen nyckeln till framgång? Vilka karriärtips bör man lyssna på och vilka ska man undvika? Och varför kommer det sig att vissa blir mer framgångsrika än andra? Medan vissa satsar på att nå toppositioner finns det andra som inte vill klättra på karriärstegen. Men oavsett vad man stävar efter (eller inte strävar efter) tror jag att vi alla strävar efter att utvecklas personligt. Jag tror att alla vill vidare i sin karriär och lära sig ännu mer. Kanske vill man inte byta jobb eller klättra inom företaget, men jag tror ändå att man ständigt vill utvecklas inom sitt arbete. Jag tror aldrig att man kan bli mätt på kunskap. Här kommer sex karriärtips, oavsett om du är mitt i din karriär, inte har kommit ut på arbetsmarknaden än eller helt enkelt funderar på att byta bana.

Leverera oavsett uppdrag

I början av din karriär kanske får du uppdrag som känns oviktiga, men se till att leverera även på dem. På så sätt ökar du chansen att få större och mer betydelsefulla uppdrag i framtiden. Detta eftersom din chef har sett dig arbeta noggrant med mindre uppdrag.

Våga testa olika saker

Stanna inte på ett företag för länge! Om du har möjlighet (kanske senare i din karriär) välj då en bra chef som kan ge dig förutsättningar att utvecklas. Ett viktigt karriärtips är att ha människor i din omgivning som tror på dig.

Våga gå vidare och byta jobb

I början av ens karriär är det kanske svårt att veta vad man vill arbeta med. Frågan är om man någonsin kommer veta det? Men att våga byta jobb berikar dig och på längre sikt gör det dig till en tryggare person. Det kommer även att hjälpa dig att hitta rätt i karriären. Bra karriärtips!

Våga göra misstag och dra lärdom av dem

När man är ny på ett företag vill man göra bra ifrån sig, jag vet! Men tänk på att alla en gång har varit nya. Du blir ju faktiskt bra på det du övar på, precis som när du lärde dig att cykla eller köra bil. Försök att ta ansvar tidigt, lyssna alltid på andra men lita även på din egen förmåga, då kommer du att utvecklas!

Följ den inre kompassen

Ett bra karriärtips är att gå tillbaka till vad du faktiskt brinner för. Vilket är ditt drömjobb? Försök därefter att välja en arbetsplats/uppdrag du tänder till på. Det finns faktiskt bevis på att intresse och engagemang leder till bra resultat, tänk på det! Att jobba med det man brinner för kommer även att göra ditt liv roligare.

Var närvarande

Försök att lägga fokus på att göra ett bra jobb där du är idag, då kommer din karriärsutveckling på köpet. Även om du söker dig vidare eller vill få ett nytt uppdrag, försök alltid att vara närvarande här och nu. Tänk på att dina kollegor idag kanske kan rekommendera dig vidare eller har kontakter i den bransch du vill söka dig vidare till.

Var tydlig med vad du vill

Sätt alltid upp mål för ditt arbete. Låt därför ditt arbete reflektera att du menar allvar med dina ambitioner och mål.

Man kan aldrig bli mätt på kunskap och inspiration!

Följ med oss till London när två av Sveriges största influencers, Lisa Olsson och Rami Hanna berättar om sina karriärtips!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig