GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Hur du kommer in i Halloween-spirit (för soffpotatisar)

Hur du kommer in i Halloween-spirit (för soffpotatisar)

I 2000 år har människor firat det vi idag känner som Halloween. Allt startade i Irland när kelterna startade ‘Samhain’, en festival för att hedra de döda och välkomna vintern. De skulle klä upp sig och tända brasor som dem dansade runt. Idag firar vi bara allt läskigt och övernaturligt, ibland genom att klä upp oss som monster och samla godis från människor. Men allt är lite ansträngande. Jag menar att göra en bål, göra en rituell dans eller sätta på sig en kostym för att träffa grannarna kräver ansträngning. Så här är några helt icke-energiska alternativ för att få dig att känna lite spökade halloween-spirit.

Läs en bok! Nedan kommer några förslag.

Harry potter
Ingenting får oss att tänka på monster, magi och det övernaturliga som Hermione och gänget. Börja kronologiskt med bok ett, eller börja bara läsa någon. Men det finns ingen diskussion – Fången från Azkaban är bäst!

Frankenstein
Mary Shelleys gotiska skräckroman om en galen vetenskapsman och ett elakt monster kommer att få dig att känna Halloween-spirit. Den kan vara 200 år gammalt, men lita på oss, den är fortfarande lika relevant som alltid.

**Allt av Stephen
**Kungen av skräck. Några av hans bästa romaner inkluderar The Shining, Salems Lot, Carrie and Misery. Att läsa dessa kommer att hålla dig uppe hela natten. (Förlåt.)

Har du tid att slå ihjäl? Pröva isåfall någon av dessa Netflix serier..

Dark (Tyskt tal)

Detta är modern science fiction när det är som bäst. I en avlägsen tysk stad (där det bokstavligen antingen regnar eller är dimmigt hela tiden) försvinner ett barn. Det händer även konstiga saker i skogen och på det läskiga kärnkraftverket på vägen. Men allt verkar lite bekant…

The Walking Dead

Denna postapokalyptiska zombieserie är en av de mest sågade amerikanska kabelprogrammen någonsin. Det har gått lite i nedförsbacke de senaste säsongerna, men de tidigare säsongerna är riktiga godbitar! Mysa ner dig i soffan och förbered dig på att se zombies äta människor.

Dexter(Spoiler alert)

Okej, den här är tekniskt sett inte en Halloween-serie. Men idén är ganska mörk och vriden! När såg du senast något där din favoritkaraktär är seriemördaren? Japp. Tacka oss senare.

Eller så kan du bara slå på en film!

A Quiet Place
Spänt och involverande, detta är en väl utformad skräckfilm om en familj som kämpar för att överleva mot skrämmande varelser som jagar efter ljud. Så de kan inte göra något ljud, inte ens nysningar är tillåtna. Titta på den här filmen i tysthet för maximal effekt. Det inkluderar prasslandet med popcornen.

The Others

I grund och botten är detta en vanlig spökhusfilm. En kvinna tar sina två barn till en avskild herrgård medan hon väntar på att hennes man ska återvända från andra världskriget. Saker blir läskiga. Läskiga som i riktigt läskiga.

The Babadook

Denna lågbuget skräckfilm handlar om en mamma, hennes barn och det monster han ser i sina drömmar. Och det är ganska högt på skräckskalan. Spänningen byggs upp hela tiden, från lite oroande i början till ryggradsprickande skrämmande i slutet.

Hoppas att du gillade våra tips och kommer komma in i en härlig halloween-spirit!

Upplev halloween på riktigt i USAMer information
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig