GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

HAWAII – DEN ULTIMATA BESÖKSGUIDEN

HAWAII – DEN ULTIMATA BESÖKSGUIDEN

Aloha och välkommen till den guide som kommer leda dig rätt i djungeln av saker att göra på Hawaii. Ön är belägen en bra bit utanför den amerikanska kontinenten och är hem till solkyssta stränder, surfplatser av världsklass och några av världens mest spektakulära naturfenomen. Det är bara början! Detta tillsammans med det stora kulturella arvet och avslappnade livsstilen skapar en dröm-ö-värld att längta efter. Så utan att tillägga något mer, här hittar du åtta anledningar till varför Hawaii är den perfekta platsen för dig. (Och dig.)

1. STRÄNDERNA

Det finns stränder i världen och sen finns det Hawaii’s fantastiska sandstränder. Dessa guldiga stränder sträcker sig ca. 1200 kilometer längs statens åtta huvudöar. Men kom ihåg, så snart du har besökt dessa kommer troligtvis ingen annan strand att kunna leva upp till den standarden. Från Waikiki i Oahu till de mer gömda stränderna på Maui och Kauai så har du tillgång till flertalet stränder där du kan njuta av solnedgången med grillning och bäst av allt…

2. SURFNING

Att surfa är mer än bara en hobby på Hawaii, det var här det upptäcktes och det har fortsatt att ha en stor betydelse för statens kulturella identitet. Inget besök är komplett utan att ha tagits sig an (eller i alla fall försökt ta sig an) några vågor på havet. Tursamt nog så finns det platser som är redo för alla sorters nivåer i kunskap inom surfning. Nybörjare kan ta sig an vågorna vid Ehukai Beach Park i Ohau medan experterna kan ta sig an de legendariska vågorna i Jaws i Maui.

3. VANDRING

Om du inte nöjer dig med vackra stränder och idealiska surfförhållanden så har Hawaii även en fantastisk naturomgivning. Här väntar regnskogar och vulkaner för de som tar sig inåt mot mitten av ön. Att utforska öns vulkaniska historia och nutid är enkelt både på the Haleakala National Park och Hawaii Volcanoes National Park. Ta på dig vandringsskorna och utforska den förtrollande naturmiljön runt om staten, vilket inkluderar Manoa Falls som är beläget 20 minuter med bil från statens huvudstad, Honolulu.

4. HONOLULU

The Big Pinapple är en stad med en Hawaii-twist som inte går obemärkt förbi. Det finns trots allt inte många städer i världen där dina lunchpauser innebär att du ger dig ut för att surfa på vågorna vid en legendarisk strand. När du väl lyckas slita dig från Waikiki Beach så ge dig ut och utforska området och testa en av alla restauranger och shoppingalternativ på Kalakaua Avenue, Lewers Street och Kuhio Avenue. Var du än befinner dig så är du aldrig långt borta från Oahu’s naturfenomen så som Diamond Head State Monument eller Hanuam Bay och flertalet dyk- och snorkelmöjligheter.

5. ÄVENTYRSSPORTER

Om vandring, eller att utforska staden, inte riktigt är för dig så vet de på Hawaii hur man får adrenalinet att rusa. Staten har flertalet bucket-list aktiviteter för dig att kunna testa. Du kan hoppa fallskärm i Maui eller paraglide i Oahu eller att testa någon annan extremsport så som klippdykning på The Big Island och simma med hajar på flertalet olika ställen. (Det är säkrare än det låter!)

6. MAT

Hawaii är paradiset för matälskaren med ett kök som har influerats av alla de olika nationaliteterna som har influerat ön’s kultur och skapat en munvattnande blandning av asiatiska och polynesiska smaker. Unna dig själv med en eller två rätter av lomi lax, lämna inte staten utan att ha testat en bäckfisk lu’au och ät massor av Kalua gris på en traditionell luau. Hursomhelst, mest av allt bör du testa lite SPAM®, vilket i stort sett blivit ön’s nationalrätt. Människor på Hawaii älskar sin förkokta burkskinka mer än på någon annan plats i USA. De 1,5 miljoner människor som bor här äter ungefär 7 miljoner burkar av detta varje år. Vi rekommenderar spam musubi, en nationell sushirätt, spam fried rice eller spam med ägg.

7. TRADITIONELLA EVENT

Det rika kulturella arvet i Hawaii går att hitta på alla öar och inget besök till The Aloha State är komplett utan att ha varit på en luau. Dessa traditionella festligheter inkluderar ofta en stor måltid, musik och hula. (Men var försiktig med att undvika smaklösa och turistiga luaus.)

8. HAWAIIAN

Hawaii har två officiella språk och även om engelska är det dominanta språket så är hawaiian ett otroligt vackert språk. Det inkluderar ord så som humuhumunukunukuāpuaʻa (den officiella fisken av staten), kawaiolaonapukanileo (en traditionell Hawaiisk musikgrupp) och manamanalima (ett finger). Det hawaiianska alfabetet är uppbyggt av 13 bokstäver (fem vokaler, sju konsonanter, en symbol), och varje ord slutar med en vokal vilket gör att språket blir underbart att lyssna på men också prata!

Åk med EF och utforska allt att göra på Hawaii!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig