Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

5 Bästa städerna i världen för att plugga engelska

5 Bästa städerna i världen för att plugga engelska

Om du letar efter att få plugga engelska i ett engelskspråkigt land och få bosätta dig i en ny stad halvvägs runt jorden finns det absolut mycket coolare, mysigare och betydligt billigare alternativ!

Tänk bort London, New York och Sydney en stund – eller försök att åtminstone se över dina alternativ.

Bristol,Storbritannien

Inte alls långt från den dyrare syskonstaden (ja, vi syftar på London) ligger Bristol som är en liten gömd pärla. Bristol är ansedd som en utav de viktigaste städerna, kulturmässigt, i södra England. Det tack vare stadens självständiga själ som har gjort besökare nöjda i årtionden. Det råkar även vara så att det även är en utav de underhållande städerna också. Teatrar har byggts ovanför pubar och i gamla bryggerier (ett exempel Brewery Theatre). Perfekta sommarhänget för musikälskare eftersom staden är värd för flera festivaler. Underground musik och konst har alltid varit en stor del utav Bristols kulturella utbyte (staden är framförallt känd för Drum and Bass och Trip Hop).

Staden erbjuder även besökare en fantastisk bas från vilket det är lätt att utforska landet: från Bath och Cardiff, till London och Gloucester. Nämnde vi förresten att det är mysigare och billigare än London?

Brisbane, Australien

Brisbane vinner absolut poäng tack vare sin avslappnade attityd och mindre yta. Det gör det mycket lättare för nykomlingar att orientera sig runt staden än i exempelvis Sydney. Brisbane River flyter igenom hela stadskärnan, förbi kulturella center och barer. Detta gör att det drar många människor dit för en utekväll och har gjort det till ett ”place to be”. Det finns även båtar längs floden som fungerar som en del utav kollektivtrafiken vilket gör det ännu lättare att sig runt.

Brisbane är en populär stad för surfare och vandrare. Det är en bra knytpunkt för stränder av världsklass, som Gold Coast och Sunshine Coast. Det finns både avslappnade och utmanande ställen att vila eller att vandra på (starta i Lamington National Park och the Glasshouse Mountains). Runt om Brisbane finns även många goda utsiktsmöjligheter över staden. Vill du kombinera din Australien-vistelse med en liten försmak utav Nya Zeeland, då har du tur, kiwisarna är bara en kort flygresa därifrån.

Auckland, Nya Zeeland

När vi ändå talar om Kiwisarna… Studenter och de boende i Auckland är bortskämda med helgnöjen. Denna stad är belägen precis vid vattnet bara ett stenkast från öar, stränder, vikar och vandringsleder. Du kan besöka de två kusterna (Auckland ligger nämligen mellan Stilla Havet och Tasman Havet), vandra genom Rangitoto Island, provsmaka vin en heldag på Wiheke Island’s vinplantager, trekka i regionens 53 vulkaniska toppar, eller ta en dagstripp till Hobbiton för att se scenerna från Sagan om Ringen-filmerna.

Auckland är en mycket bra stad för kulinariska upplevelser med nudelboxar och internationella tallrikar att dela på. När det kommer till att lära sig det Nya zeeländska sättet att prata engelska på, var inte orolig, de har en hel fantastisk uppsättning utav slangord som definitivt kommer att färgsätta ditt vokabulär.

San Francisco, USA

Västkust-amerikanerna är en helt annan sorts människor än östkust-amerikanerna. De har traditionellt en mer avslappnad attityd som är väldigt attraktivt för studenter och resenärer. Förslaget är att dra till branta San Francisco istället för New York för att färska upp din engelska. Kanske skaffa den där amerikanska accenten som du kanske är ute efter. Staden erbjuder fantastiska utsikter, mycket bra nattliv, god mat, massor av historia och en funky attityd – allt paketerat i ett vackert havspaket.

San Francisco erbjuder även en av de mest hälsosamma livsstilarna i USA. Från organiska farmers markets till restauranger som har massor av alternativ till vegetarisk och vegansk kost. Staden har även massor av parker, cykelstråk och runt varje hörn finns en yogastudio. Det är även hem till den välkända och mycket fotograferade bron Golden Gate, de världskända linbanevagnarna och, det som inte får missas, de rytande sjölejonen på The Embarcadero’ Pier 39. Glömde du New York nu kanske?

Vancouver, Kanada

Vill du studera i en stad med massor utav utomhusaktiviteter (både vinter och sommar), fantastiska utsikter, underbart kaffe och troligtvis de bästa alternativen till asiatisk mat i Nord-Amerika? Då är Vancouver staden för dig.

Den här kanadensiska staden har skyddat sin naturliga omgivning genom att strategiskt begränsa stadstillväxten och tagit hand om de gröna områden, vilket inkluderar den 4 kvadratkilometer stora parken Stanley Park (känd för sina totempålar, ett fantastiskt exempel på traditionell konst). Eftersom det är nära till vattnet och bergen innebär det att kanadensarna i Vancouver har utomhusaktiviteter i blodet och de ser till att utnyttja alla möjligheter till detta. Det är inte omöjligt att åka vattenskidor på morgonen och åka snowboard på eftermiddagen, människor gör det där! Hela året runt hittar du både lokalbefolkning och turister som joggar, simmar eller åker skidor. De njuter utav att vara ute rent allmänt, de är som de själva skulle uttrycka det i Kanada ”out and about”. Du kanske också vill hänga med dem?

PLUGGA ENGELSKA MED EF! Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Språk