GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Stora stygga graffitiguiden: Bristol

Stora stygga graffitiguiden: Bristol

Googla “Bristol graffiti” och du kommer drunkna i länkar om Banksy, stadens mest kända graffitikonstnär. Faktum är att det finns mer i Bristol än olaglig konst – staden är känd för sin livliga musikscen och att ha den äldsta drivna teatern i England. Men, om du tar en promenad genom områden som Stokes Croft så kommer du upptäcka gatukonst och graffiti på varenda vägg, gatuhörn och anslagstavla.

Till skillnad från många städer så har Bristol faktiskt tagit till sig denna urbana konst. När ett känt verk av Banksy på Park Street blev ödelagt och täckt i blå färg så betalade staden för att reparera skadorna – och om du tycker det är konstigt så har du inte sett någonting än. Här är några utvalda pärlor från Bristols mest ikoniska gatukonstverk…

Var finns den?

Längre ner för Jamaica Street, vid kanten av Stokes Croft, så hittar du detta svepande mästerverk som inspirerades av Hokusais Great Wave off Kangawa – med en trendig Bristoltwist. Vi undrar vems sovrum som finns bakom det där fönstret!

Var finns den?

Den här hittar du i Stokes Croft, vid korsningen mellan Ashley Road och Cheltenham Road – så pass ny att den fortfarande målades när vi såg den. Vi är inte säkra på vad som inspirerade till att måla kaniner som hoppar ut ur ananaser. En galen dröm kanske?

Var finns den?

Inte lika kontroversiell som några av dess grannar. Detta charmiga konstverk lockar förbipasserande att prova de utsökta macaronerna inomhus. Gå längre upp för gatan för att se en dekorerad mobiltelefonbutik med en gigantiskt headset.

Var finns den?

Ta dig till Turbo Island i Stokes Croft och korsa vägen till The Canteen Café för att stå under ett av Banksys mest kända skapelser. Men skynda dig – det har varit offer för vandalism under de senaste åren.

Se Bristols graffiti i egen person!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig