GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

HUR MAN FÅR RESKASSAN ATT RÄCKA LÄNGRE

HUR MAN FÅR RESKASSAN ATT RÄCKA LÄNGRE

Vill du åka iväg men känner att du inte har en jättestor budget, då kan du vara lugn vi har tänkt till och punktat ner vad du bör tänka på för att få pengarna att räcka längre och kunna åka på en budget resa. Oavsett vart du ska åka kan du dra nytta av dessa tips på ett eller annat sätt. Allt handlar om prioriteringar när du vill spara in på pengar.

Gör en budget

Innan du reser iväg är det viktigt att du sätter dig ner och ser över din budget. Hur mycket har du att spendera? Vad kostar mat, resor och övriga utgifter? Tänk ut vad du vill göra på plats och vad detta kommer kosta. Kanske kan du hitta aktiviteter som är gratis istället för att åka på den dyraste utflykten. Oavsett om det blir som du har beräknat är det bra att i alla fall ha tänkt igenom detta innan avfärd.

Billig transport

Oftast finns det flera olika alternativ till transport, så som buss, tåg eller flyg. Du kanske behöver flyga till din destination, se då till att gå in på hemsidor där du kan jämföra priser och olika dagar för att se vad som ger dig bästa budget resan. Tänk på att det ibland kan vara lite billigare att boka på torsdagskvällar än andra veckodagar då färre bokar än måndagar, detta kan göra att du sparar tusenlappar. För att ta dig till och från flygplatserna kommer alltid det billigaste alternativet att vara buss, så om du vill ha billigare men lite långsammare transport välj bussen. När du väl är på plats, se till att gå runt och utforska så mycket som möjligt istället för att ta buss eller taxi överallt. Du sparar pengar samtidigt som du får se mycket nytt!

Matkostnader

Billigaste alternativet blir oftast om du bor på en plats där du har möjlighet att laga egen mat. Då kan du köpa billiga varor och laga det du är sugen på. Om du bor på ett sådant sätt att detta alternativet inte är tillgängligt kan ett billigare alternativ vara att äta en stadig frukost och större middag och där emellan köpa frukt som mellanmål.

Shopping

För att få pengarna att räcka allra längst ska du helt inte shoppa alls. Kanske kan du packa väskan så pass bra att du har allt du behöver inför resan. Se till att ha tillgång till tvättmaskin om du är borta längre tid och tvätta kläderna för att kunna använda dessa igen istället för att köpa nya. Men självklart kan man även budgetera för att kunna shoppa, men tänk då på att man kanske inte kan lyxa till det med maten lika ofta om man har en tajt budget. Tänk på att du sparar inför din livs budget resa!

Utflykter

Googla på olika sevärdheter innan du åker iväg och se över om dessa är lätta att nå på egen hand istället för att åka på en gemensam tur. Oftast är det billigare att åka ensam, men det kommer dessvärre aldrig bli lika enkelt som att åka med en redan färdig tur (inte heller lika socialt). Allt beror på vad man själv vill lägga sina pengar på och vad man föredrar. Det är återigen prioriteringar som kommer påverka det slutgiltiga beslutet.

ÅK PÅ EN BUDGETRESA MED EF TACK VARE CSN!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig