GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Chelsea Football Camp med EF: Min livs roligaste resa

Felicia är 16 år och var på Chelsea Football Camp med EF i London sommaren 2018.
Chelsea Football Camp med EF: Min livs roligaste resa

Under en lång tids sneglande åt EFs håll på mässor, event och annat bestämde jag mig för att äntligen ta steget och närma mig min livs bästa sommar. Efter att ha beställt hem EF:s katalog med ett enormt utbud av destinationer två år i rad bestämde jag mig här och nu för att ta tag i min undermedvetna dröm om att få åka iväg själv, ta ansvar, lära mig nya saker och skaffa mig kompisar runt om i världen. Att jag från början trodde att det skulle vara mina föräldrar som var oroliga att skicka iväg mig ensam till ett främmande land visade sig vara fel, de tyckte det lät som en riktigt bra och rolig idé, något som skulle få mig att växa som person. Det var alltså bara jag själv som var nervös, vilket man kan förstå! Men, nu i efterhand kan jag med handen på hjärtat säga att min språkresa till London var det roligaste och mest givande jag gjort i hela mitt liv.

Hur kommer det sig att du valde just London?

Det som fick mig att åka till London var att jag hittade den perfekta resan för mig, 14 dagar med Chelsea Football Camp, istället för att gå i skolan som en “vanlig” språkresa spelade jag fotboll på dagarna. Min första tanke när jag såg vad som erbjöds, att få spela fotboll, uppleva och utforska London, göra aktiviteter med sin grupp, träffa andra människor från omvärlden, gå på EF discon etc, var “nu kör jag!”. Och det var precis det jag gjorde.

Åkte du ensam eller med någon kompis?

Många funderar nog fram och tillbaka på om man ska åka med en kompis, eller våga åka själv. Mitt första och allra bästa tips när man ska åka på språkresa är att åka själv, verkligen! Självklart är det nervöst att åka själv, men man behöver definitivt inte vara orolig över att man inte ska hitta några vänner, för min del lärde jag känna de tre tjejerna jag hängde mest med under hela resan redan på flygplatsen! Dessutom så åker man aldrig helt ensam, man har alltid med sig en svensk kursledare som finns till hands dygnet runt, och det gjorde min ledare verkligen – var det något man undrade eller kände sig orolig inför var det bara att skicka iväg ett sms till sin ledare, min ledare blev som en storasyster för mig!

Hur kunde en vanlig dag se ut?

Jag bodde i värdfamilj tillsammans med en dansk tjej, familjen bestod av en man, en kvinna och en väldigt kelig katt hihi. En vanlig dag för mig såg ut som så att jag vaknade och åt frukost med tjejen jag bodde med, mina värdföräldrar åkte oftast till jobbet tidigare än oss så då åt vi frukost själva. Till varje dag fanns alltid ett schema och tiderna för dagen skickades alltid ut dagen innan i en chatt som ens ledare skapat till gruppen. Man tar sig tillsammans med den man bor med in till den bestämda mötesplatsen, för min del var det en tunnelbanestation ca 9.15 på morgonen, varifrån vi tillsammans gick till fotbollsplanen. Vi tränade 4×40 min på förmiddagen, ca 10-12.30, åt sedan vår lunch som vi hade fått med hemifrån, ca 12.30-13.30, och körde sedan matcher och turneringar på eftermiddagen 13.30-15.30. Efter det åkte man hem, duschade, vilade, åt middag och sedan träffades vi igen på kvällen för att göra en aktivitet, det roligaste var självklart alla EF discon!

Vilka är dina bästa tips för någon som vill komma iväg på liknande äventyr?

Att åka på språkresa till London var det bästa valet jag gjort, London är en otrolig mysig stad med många små kanter och hörn att utforska! Eftersom att EF är världens största språkreseföretag gjorde det att det fanns studenter från hela världen, jag fick exempelvis väldigt bra kontakt med några danskar som var i min grupp, även svenskar som jag har kontakt med dagligen! Efter att ha varit på språkresa kan jag säga att självförtroendet verkligen boostas, genom att åka på språkresa får man använda sig av språket på ett helt annat sätt än i skolan, man måste nu lära sig kommunicera mer vardagligt, och det gjorde i slutändan att man inte alls var nervös när man skulle prata, det kom mer naturligt.

Men, det viktigaste av allt att berätta om är hur roligt jag hade, min grupp blev som en familj, som syskon, alla fick bra kontakt med alla och vi hittade alltid på något roligt att göra. Jag kommer nog aldrig ha så roligt som jag hade på min språkresa, vår ledare var superhärlig och vi hade jätteroligt med henne också.

Mina bästa tips till dig som funderar på att åka på språkresa är att först och främst våga! Ta steget att åka, och åk helst själv! Det kan låta läskigt, men det ger otroligt mycket mer än att åka och förlita sig på en kompis. Ta gärna kontakt med EF, de är mer än villiga att hjälpa till att hitta den perfekta resan för just dig! Nostalgin kommer snabbt tillbaka när jag återberättar min fantastiska resa, mina vänner och min underbara ledare kommer alltid ha en speciell plats i hjärtat!

Vill du också åka på språkresa med EF?Läs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig