Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Paris 5 bästa bagerier och viktiga ord du behöver kunna

Paris 5 bästa bagerier och viktiga ord du behöver kunna

Gå in i ett parisiskt bageri, och du kommer att uppleva en magisk virvelvind av varma croissants, färgglada macarons, saftiga citronbakelser och delikata bakverk. Det är ingen överraskning att the City of Light är känd för att vara en lekplats för bon vivants (folk som ”lever bra”). Men när varje bageri ser så frestande ut, hur vet man vart man ska börja?

För att hjälpa dig i djungeln, har vi satt ihop de allra bästa pâtisseries i Paris – och introducerar dig till några viktiga ord du behöver veta om, så att du kan känna dig som hemma när du åker dit!

1. La Pâtisserie Cyril Lignac

De franska superstjärnorna Benoît Couvrand och Cyril Lignac, den fantastiska Pâtisserie Cyril Lignac är en fröjd för ögat och en förtjusning för sinnena. Även om du kommer att ha problem med att välja bara en bakelse, rekommenderar vi dig starkt att ta Equinoxe – en ofattbar blandning av lätt vaniljmousse, slät karamell ganache och en dekadent spéculoos praliné.

Viktigt ord:Pâtisserie – refererar antingen till butiken där bakelserna och kakorna säljs, eller till själva bakelsen.

Adressen: 55 Boulevard Pasteur, 75015 Paris, Frankrike och på andra platser.

2. Pierre Hermé Paris

Gå in i detta tempel av franska bakelser, och frossa i de starka färgerna och frestande aromerna av macaronerna och efterrätter. Ta några av de delikata macarons – och njut av signaturgodiset av mannen Vogue som heter ’Bakelsens Picasso’. Med namn som Arabesque (pistache och aprikos) och Infiniment Caramel (salt smörkola), dessa små godbitar kommer att göra vilken gottegris som helst nöjd.

Viktigt ord:Caramel beurre sale – salt smörkola; en len fudge från Bretange

Adressen: 72 rue Bonaparte, 75006 Paris, Frankrike och på andra platser

3. Eric Kayser

Eric Kaysers bageri, finns runt om i Paris, är speciellt kända för sina krispiga baguetter och croissants. Se till så att du kommer dit tidigt – lokalbefolkningen köar för att först få tag på deras pains au chocolat.

Viktigt ord:Pain au chocolat – en söt brödbakelse med choklad inuti

Adressen: 14 Rue Monge, 75005 Paris, och på andra platser

4. Angelina

Vid letandet efter Coco Chanel och Marcel Proust, Angelica har blivit något av en institution i Paris. Stanna vid deras Belle Epoque te-rum bara några steg från Louvren, och ta del av dekorationens storhet – marmorbord, kristallkronor och förgyllda speglar – innan du beställer en Monc Blanc Pastry. Denna signatur efterrätt består av en marängbas toppad med vispgrädde och en distinkt kastanjpuré. Avnjut det tillsammans med Angelinas kända varma choklad dryck.

Viktigt ord: Chocolat chaud – varm choklad

Adressen: 226 Rue de Rivoli, 75001 Paris, Frankrike

5. Le Grenier à Pain

Det behövs ingen karta för att hitta till Grenier à Pain – doften av färskt bakat bröd kommer få dig att bli suktad från flera mil bort. Gå in och njut av de traditionella franska bakelserna och bröden i detta franska bageri. Sjunk dina tänder i en smörig croissant eller i en av kakorna. Eller så kan du inhandla en (eller flera!) av deras prisbelönta baguettes och köpa ost i den närliggande butiken, för att sedan gå till den närmaste parken för en utsökt picknick. Bon appétit!

Viktigt ord: Baguette – avlångt franskt bröd

Adressen: 38 Rue des Abbesses, 75018 Paris, Frankrike

Plugga i Paris med EF!Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Språk