Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

“Det är det bästa beslut jag tagit”- Sofia berättar om sina månader i Madrid

“Det är det bästa beslut jag tagit”- Sofia berättar om sina månader i Madrid

Jag hade länge velat åka på språkkurs, men vågade inte riktigt ta steget. Jag funderade mycket på vart jag ville åka och hur länge. Men när jag äntligen bestämde mig för att åka började jag höra mig för hur jag faktiskt skulle gå tillväga. Jag valde att åka med EF då jag fick en bra känsla redan från första kontakten. Jag bestämde mig för att åka till Madrid och EF hjälpte mig med allt praktiskt som behövde fixas innan jag åkte som att söka CSN, ordna med boende och flygbiljetter.

Jag kom fram till att jag ville åka iväg i tre månader och att jag skulle bo på EF:s studenthem i Madrid. Jag ville gärna bo med andra studenter då jag på så sätt skulle få möjligheten att lära känna massa nya människor och öva på språket.

Skolan i Madrid

Jag hade aldrig läst spanska förut, så innan jag åkte började jag på egen hand plugga lite för att känna mig mer förberedd. Det finns kurser för alla olika nivåer men när jag väl kom ner till Madrid gick jag en nybörjarkurs.

Ett tips om du ska lära dig ett helt nytt språk är att plugga lite innan. På så sätt känns språket inte alls lika tufft. Jag hade svårt med spanskan, men jag kämpade på och lärarna puschade mig till att våga prata mer inför gruppen vilket gjorde att jag utvecklades mycket. Tack vare lärarnas hjälp blev jag snabbt bättre på uttal, stavning och de gav mig mycket tips på vad jag kunde göra för att bli ännu bättre.

Aktiviteter på fritiden

Jag deltog i en hel del aktiviteter just för att lära känna människorna på skolan bättre. Jag ville även såklart hinna se så mycket av landet som möjligt och bara få njuta av mina månader i Spanien. Skolan arrangerade många utflykter och en av dem var till Toledo, som ligger ca 70 km utanför Madrid. De annordnade även roliga aktiviteter såsom middagar, matlagningskurser och filmkvällar där alla studenter fick möjlighet att umgås. Om man väljer att inte följa på utflykter till andra städer har Madrid så mycket att erbjuda. Jag besökte en hel del museum, Real Madrids arena, gick på matcher, Warner Brother´s studio och hängde i Retrio Park. Det går inte att bli uttråkad i Madrid och det finns mycket kvar jag vill se även om jag tyckte jag hann med mycket.

Ett minne för livet

När det var min tur att åka hem efter tre månader i Spanien grät jag och ville inte lämna staden och alla mina nya vänner. Men samtidigt längtade jag hem och att få berätta om allt roligt jag varit med om. Jag ångrar inget med resan och det är det bästa beslut jag tagit. Det har gett mig så mycket att få åka helt själv till ett land där jag inte känner någon eller knappt kan språket. Jag vågar göra så mycket mer och tänker ofta tillbaka på tiden i Madrid.

I år åkte jag tillbaka till Madrid för att hälsa på skolan och kompisarna jag pluggade med som nu bor i Madrid. Jag var där i tre dagar och det kändes underbart att vara tillbaka, det var som om jag aldrig lämnat Spanien. Det var så himla roligt att få träffa lärarna igen och vara tillbaka på skolan.

Det fick mig att inse hur roligt jag verkligen hade det i Madrid!

Plugga spanska på någon av våra destinationerBeställ en gratis broschyr!

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Studentberättelser

“Aloha Honolulu!”
Elise top 5 tips i Brighton!