GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Vad ska du göra efter studenten?

Vad ska du göra efter studenten?

Tar du studenten till sommaren men har absolut ingen aning om vad du vill göra sen? Oroa dig inte, alternativen är många och valet är ditt!

Ändlösa valmöjligheter

I många länder är det vanligt att direkt börja studera vid universitet eller högskola efter en avslutad gymnasieutbildning. Även i Sverige väljer många att fortsätta plugga direkt efter studenten, men det har dock blivit mer vanligt att ta ett uppehåll. En del väljer att jobba, inom eller utanför landets gränser, medan andra vill iväg för att leta äventyr på andra sidan jorden. Backpacking, fallskärmshoppning, dykning och andra spännande upplevelser lockar.

Beslutsångest?

För vissa kanske valet är givet, för andra lite svårare. Du kanske är studenten som vill börja plugga, men samtidigt vill iväg och äta mogna mangos på stranden i Australien? Uppleva storstadslivet i Singapore? Eller så har du kanske alltid drömt om att sitta på Café de Flore i Paris, äta croissanter medan du lyssnar på fransk musik och faktiskt förstår vad de sjunger om? Varför inte få båda och kombinera plugg med en resa?

Resor förgyller livet!

Du kan resa utomlands och studera under några veckor eller under en längre period om du föredrar det. Det kan vara gamla tyskakunskaper som legat på hyllan ett tag som du vill damma av eller ett helt nytt språk du vill utforska. Genom att satsa på utbytesstudier och läsa kurser eller program utomlands kommer du inte bara få nya språkkunskaper, du kommer även få uppleva en helt annan kultur och antagligen få vänner för livet!

Låter inte det spännande?

Utforska dina möjligheter med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig