GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Ellens soliga språkresa till Malta

Ellen är 13 år och var på språkresa till Malta sommaren 2018.
Ellens soliga språkresa till Malta

Jag åkte med EF på språkresa till Malta i två veckor. På Malta bodde jag på ett residence som hade en underbar pool. Jag delade rum med tre andra tjejer och det var jättekul att dela rum. Det skulle blivit ensamt och tråkigt annars, nu hade jag alltid någon att prata och umgås med. Från residencet var det ungefär 5 minuter till stranden så vi gick ofta dit och tog det lugnt, solade och badade!

En av tjejerna jag bodde med kände jag sedan innan. Från början var det tänkt att jag skulle åka själv men så blev min kompis intresserad av att åka och hon bokade också, vilket var jättekul! Det var rätt skönt att känna någon innan, det gjorde att jag inte var lika nervös. Det hade gått bra att åka själv också för redan på flygplatsen fick jag snabbt fler vänner.

När jag skulle boka språkresan kollade jag på de olika destinationerna men fastnade snabbt för Malta. Det såg och lät så härligt med sol och bad! Jag visste också att jag ville åka till en stad med mer strandaktiviteter än sightseeing. Det fanns andra alternativ också men när jag läste mer om de olika destinationerna kände jag att Malta passade mig bäst.

Aktiviteterna vi hade när vi inte var i skolan var jätteroliga, aktivitetsledarna var otroligt bra och roliga. Jag hade aldrig en tråkig stund! Många aktiviteter involverade strandhäng och bad, vilket var precis det jag ville. Vi åkte till exempel till Maltas bästa strand och jag förstår verkligen varför den är det. Det var underbart fint och man kunde köpa goda ananasdrinkar. Min favoritaktivitet var när vi åkte till Blue Lagoon, det var så fint där och vattnet var underbart.

Det var också aktiviteter som inte var på stranden som när vi var på sightseeing, shoppade, gick på bio eller var på EF-disco. Discona var jätteroliga och det var en jättebra dj. En dag åkte vi till huvudstaden Valetta och var på sightseeing, det var jättekul att se stadslivet på Malta. En annan dag shoppade vi i Sliema, vilket också var jättekul.

Jag saknar Malta jättemycket. Alla vänner som jag träffade, både från Sverige och andra länder. Att få umgås med dem hela dagarna och dela rum. Jag saknar också alla snälla ledare. De gjorde att jag kände att jag kunde klara mig själv men ändå vara trygg. Det underbara vädret, de roliga aktiviteterna och alla skratt.

Det var underbart att vara med EF på Malta och jag skulle definitivt vilja åka dit igen! Jag kan rekommendera alla som vill ha en upplevelse som de aldrig kommer glömma att åka dit. För mig var det en upplevelse fylld av sol, bad, skratt och vänner!

Göra som Ellen och åka på språkresa till Malta!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer