Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

En av EFs värdfamiljer: Russel och Shemane

En

Varje år öppnar tusentals värdfamiljer upp deras hem för EF-studenter från hela världen. Träffa en av EFs värdfamiljer, Russell och Shemane från San Diego, som välkommande de två 14-åriga pojkarna Paul och Jonas. Värdparet har delat med sig av en kort berättelse från sin upplevelse.

Imorse vaknade jag kl.03:30 av ljudet från ett meddelande från min mobil. Det var ett meddelande från Paul. Innan jag ens hade hunnit läsa hela meddelandet kom ett nytt ljud från telefonen. Det var Jonas som hade svarat på Pauls meddelande i vår Whatsapp-tråd ”the EF Family”. Med ett glädjerus hoppade jag in i konversationen. En konversation som vi vårdat sedan första dagen vi träffade dem. Vår EF-upplevelse var – och är fortfarande – ovärderlig.

Paul är från Elfenbenskusten och Jonas från Tyskland. Sommaren 2019 välkomnade vi de båda 14-åriga EF-studenterna till vårt hem i San Diego, Kalifornien. Samma stund som de klev in genom dörren till vårt hem blev de en del av vår familj.

Under tre veckor lärde vi känna Paul och Jonas. De lärde oss om deras kulturer och vi visade dem den avslappnade livsstilen i San Diego . Vi delade många häftiga upplevelser, introducerade dem till nya maträtter och lärde dem mer om den amerikanska vardagen och kulturen. Vi gjorde allt för att visa dem kärlek, ”the American way”.

Varje morgon tog vi dem till den gula skolbussen och på eftermiddagen hämtade vi dem på samma plats. Det var sedan på eftermiddagarna och kvällarna som vi tillbringade tid tillsammans.

Vi öppnade vårt hem och våra hjärtan. Vi gav de två EF-studenterna en chans och vi fick två bonussöner.

Om du överväger att ge EF en chans, kan vi varmt rekommendera detta program. Det är ett fantastiskt sätt att skapa relationer med människor från andra länder och kulturer, världen över.

Bli ett med den lokala kulturen under en språkresa med EFLäs mer

Vill du lära dig ett språk utomlands? Beställ en gratis broschyr

Learn more