GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

En guide för dig som vill utforska San Diego

En guide för dig som vill utforska San Diego

San Diego har allt. Det är känt som ”USA:s finaste stad” med sina långa vita stränder och staden erbjuder en mängd olika aktiviteter så att du kan få ut det mesta av ditt äventyr i USA. Vet du inte vart du ska börja? Oroa dig inte – vi har tagit fram en guide för dig som vill utforska San Diego.

  1. Besök toppen av Cabrillo monumentet eller Mt. Soledad

Båda dessa platser erbjuder en 360 graders vy över San Diego från olika perspektiv – och båda förstärker verkligen upplevelsen av ”USA:s finaste stad”. Båda platserna är dessutom perfekta för att ta fina bilder.

  1. Ta spårvagnen till Gaslamp

För en äkta urban upplevelse, ta en vagn till centrum och upplev stadens ljus och ljud. Kvarteret runt Gaslamp är ett livligt område med många restauranger och underhållningsalternativ att välja bland. Du kan också gå på en basebollmatch med San Diego Padres när du är där.

  1. Spana efter valar i Stilla havet.

Valar flyttar norr- och söderut hela året på USA:s västkust. Då San Diego ligger vid vattnet finns det flera möjligheter att ta en liten kryssning på Stilla havet och se världens största däggdjur när de simmar förbi San Diego.

  1. Surfa vid Tourmaline

Du kan inte besöka Kalifornien utan att testa på den kaliforniska surflivsstilen. Ocean Beach och Pacific Beach är hett för dem som vill uppleva (eller försöka uppleva) spänningen av att fånga en våg. Oavsett om du själv vill testa att surfa eller om du bara vill spana in proffsen så är det något du inte får missa.

  1. Häng på OB Market

Nyligen utnämnd till ”USA:s hippiestad”, Ocean Beach är något utöver det vanliga. Geografiskt isolerat av kullarna i Point Lama och Mission Bay, Ocean Beach har en avslappnad kalifornisk vibe med sin lättsamma lokalbefolkning och strandcentrerade livsstil. Varje onsdag samlas små företagare, artister och underhållare på huvudgatan för att skapa en fantastisk upplevelse för alla som råkar vara i närheten.

  1. Åk till ett utomhusshoppingcentrum

”Jag vill åka och shoppa” – alla. Passande nog så ligger Fashion Valley en 20 minuters resa med spårvagn från centrum och erbjuder en härlig shoppingupplevelse. Om du vill ta dig över gränsen till Mexiko så erbjuder Las Americas Outlet märkeskläder till fyndpriser som ingen kan motstå.

  1. Ta en kaffe vid Liberty Station

Alla behöver en liten koffeinkick för att starta dagen. Vill du besöka ett hippt café, ha en utmärkt kulinarisk upplevelse eller också bara ta en lat söndagspromenad bör du ta dig till Liberty Station. Prova delikatesser från lokala San Diego-hantverkare och restauranger på Liberty Public Market samtidigt som du njuter av grönskan runtomkring.

  1. Gå en promenad i Balboa Park…

Det finns inget bättre ställe att lära sig om San Diego och dess kultur än i Balboa Park. Med mer än 15 museum i spanskinspirerad arkitektur så är det här det perfekta stället at lära sig om San Diegos historia, eller att gissa betydelsen av ett konstverk på konstmuseet.

  1. … och prova skrattyoga

Balboa Park erbjuder inte bara en vacker plats för en promenad, du kan också testa på skrattyoga varje lördagsmorgon. Varför inte starta dagen med att skratta i grupp samtidigt som ni sträcker ut er i gräset. Det hela slutar med en skrattmeditationscirkel som kommer få dig på gott humör för resten av dagen.

  1. Upplev en drive-in bio

Har du någonsin velat besöka en drive-in bio precis som de gör i gamla amerikanska filmer? Då ska du åka till South Bay Drive-in Theatre. För endast 9 dollar kan du titta på en film på 3 stora skärmar i komforten av din egen bil. Det finns till och med en snackbar där du kan fylla på med popcorn för en ordentlig bioupplevelse.

Det här var vår guide för dig som vill utforska San Diego, läs också våra 5 tips för att få ut det mesta (möjliga) av varje resa.

Vill du upptäcka USA med oss?Läs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig