Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Fler föräldrar vill att deras barn ska studera utomlands

Fler föräldrar vill att deras barn ska studera utomlands

I vår globala värld kommer det kanske inte som en överraskning att fler väljer att studera, resa och arbeta utomlands. Att ha pluggat utomlands är en värdefull merit på CV:et och förbättrar språkkunskaperna avsevärt. Detta verkar många föräldrar runt om i världen börja förstå, vilket framgår av en nyligen genomförd studie av HSBC. Studien visade att 42% av föräldrarna som deltog i undersökningen skulle överväga att låta sina barn studera utomlands. Det är en ökning från de 35% som registrerades 2016. Faktum är att alla de 15 länder som deltog i studien visade en betydande ökning av intresset för utlandsstudier.

Det som framgår av den omfattande undersökningen är utlandsstudier ett lite av ett måste för de som drömmer om en internationell karriär. Att plugga utomlands är en bra början på ditt barns framtid och är en riktigt bra investering. Här är bara några av anledningarna till att fler och fler föräldrar väljer att ge sina barn den ovärderliga upplevelsen av att studera utomlands.

Bättre språkkunskaper

Att studera utomlands är det bästa sättet för ditt barn att förbättra sina språkkunskaper. För nästan hälften av föräldrarna som övervägde att låta sina barn studera utomlands var språket det starkaste skälet till att låta dem åka. Att vara flerspråkig är en styrka som kommer öppna många dörrar.

Kulturellt utbyte

Genom att bo utomlands får ditt barn verkligen vara med om en unik kulturell upplevelse. Att ha förståelse för andra kulturer är något som efterfrågas ute på arbetsmarknaden, då många företag växer globalt.Genom att vara mer medveten om hur världen ser ut och förstå kulturella skillnader, kommer ditt barn att få värdefull kunskap om hur man kommunicerar effektivt i en internationell miljö.

En internationell karriär

Många företag blir allt mer globala och för att vara konkurrenskraftig är det en fördel att kunna prata flera språk och ha internationell arbetslivserfarenhet på sitt CV. Genom att låta ditt barn studera utomlands, ger du dem kulturella erfarenheter och språkkunskaper som gör att de kommer blomstra i de flesta situationer.

Förberedande för framtida universitetsstudier

Att studera utomlands är det perfekta sättet att förbereda ditt barn inför eventuella universitetsstudier, genom att uppmuntra språkkunskaper och värdet av studier.
Efter sin språkresa får ditt barn ett internationellt erkänt bevis på sina språkkunskaper som kan spela en viktig roll för ditt barn om det blir aktuellt att söka till internationella universitet i framtiden.
Dessutom får ditt barn möjlighet att upptäcka en ny stad och träffa människor från hela världen, vilket kommer att förbereda dem inför universitetslivet.

Ökat självförtroende

Att resa och studera utomlands gör att ditt barn får bredda sina horisonter och rusta sig inför framtida möjligheter. Att känna sig bekväm att prata ett annat språk i en ny stad kan till en början vara skrämmande, men det är en upplevelse som gör att ditt barn får testa sina vingar och lära sig att känna sig trygg i en internationell miljö.

 

Studera utomlands med EFLäs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Språk