GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 tilltugg för att hålla hjärnan fokuserad (och smart)

5 tilltugg för att hålla hjärnan fokuserad (och smart)

På en måndagmorgon eller efter en natt ute med vännerna kan det kännas omöjligt att hålla hjärnan fokuserad under lektionen. Du gäspar, ögonen är trötta och ditt skrivbord börjar se ut som en väldigt lovande sovplats. Då är det hög tid för lite av din hjärnas favorituppmärksamhets- och minneboosters för att vakna upp igen.

Så innan din nästa måndagslektion  – vare sig det är hemma eller på en EF skola på andra sidan världen  – släng ihop en blåbärsshake, drick en kopp kaffe, ät litte nötter eller ät en bakad potatis till lunch. Din hjärna och din lärare kommer att tacka dig, lita på oss.

Våra top 5 hjärnboosters:

1. En kopp stark kaffe

Alla studenter vet att den lokala baristan som gör den där morgon koppen är deras bästa vän. Kaffe är ett väldigt bra sätt att få dig att vakna upp och hålla dig fokuserad en kort tid, men drick inte för mycket. Det kommer få dig att känna dig nervös och illamående.

2. En fruktshake

Helst med supernyttiga blåbär och naturligt socker i form av glukos. En fruktshake kan ge dig en kort minnesboost och dessutom förse dig med vitaminer och mineraler som din kropp behöver. Överdriv och du kommer förmodligen att känna dig trött kort därefter.

3. En handfull av bitar med mörk choklad och nötter

De är så hjärnboostande det kan bli (mörk choklad innehåller till och med lite koffein) och de är anti-aging också.

4. Fisk och bakad potatis till lunch

Vi vet, vi vet  – de är inte de mest attraktiva sakerna på menyn, men din hjärna älskar båda. Lax och andra feta fiskar har mängder med Omega-3 fetter som förbättrar ditt minne och saktar ner din hjärnas bortfall medan potatis förser med energi som din hjärna verkligen behöver (den tar upp 20% av din kropps energi!)

5. Pumpafrön

De är fyllda med zink, järn och mineraler som hjälper med transporterandet av syre till hjärnan och nervcellerna för att kommunicera och boostar din hjärnstyrka. Ett billigt och nyttigt mellanmål.

Bonus tips: Se till att du får tillräckligt med sömn och att du spenderar tid utomhus i solen och får lite frisk luft – båda förbättrar minnet och hjälper dig få nya idéer så att du minns mer av det du lärt dig! Detta är väldigt viktigt innan en tenta.

Studera ett nytt språk och håll igång hjärnan!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig