GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Honolulu med EF

Honolulu med EF

Honolulu är hjärtat av den tropiskaön Hawaii! Här hittar du ett tropiskt klimat och varma temperaturer året om. På sommaren ligger temperaturena omkring 31-32 grader och resten av året ligger temperaturena omkring 27-30 grader, inte helt fel va?

Här är en berättelse från ev av våra studenter som reste till Honolulu med EF!

Hur kommer det sig att du åkte iväg på språkkurs?

Jag ville resa helt enkelt! Men kändes som det aldrig blev av när man pratade med någon om att boka en resa så kollade upp sätt att resa själv och det slutade med att det blev en språkkurs. Bästa valet jag gjort!

Varför valde du att åka till Honolulu med EF?

Har verkligen alltid velat åka till Hawaii av någon anledning. Har inte någon direkt anledning men det har alltid varit ett resmål jag velat besöka. Att kolla serien Hawaii Five-0 gjorde mig ännu mer säker på att jag ville dit!

Hur bodde du?

Jag bodde i skolans residence med 3 st rumskompisar. Jag gillade det och gillade lite extra mycket att vårat rum var på “taket” så man kunde gå ut genom dörren och sätta sig vid bord och stolar och se ut över Honolulu.

Hur kändes det att åka iväg själv?

När jag åkte iväg kändes det lite nervöst. Men stöter man på problem kan man ALLTID fråga någon, vilket är så skönt att tänka på! Sen träffade jag så många snälla människor på flygen som var riktigt hjälpsamma och det uppskattades ju såklart.

Väl där borta så kändes det ändå lugnt. Alla vill ju ha kompisar så det är inte så svårt att hitta vänner att vara med!

Hur såg en typisk dag ut under din språkresa?

Frukost – Skola – Lunch – Stranden – Shopping. Så såg nog en standard dag ut!

Vilka nationaliteter var vanligast?

Där på skolan blev man inte så förvånad när någon sa att dom var från Schweiz. Många var från Frankrike, Tyskland och andra närliggande länder också. Men det var ju såklart riktigt blandat från alla möjliga länder.

Vad var bäst med din resa?

Att jag time:ade in säsongpremiären av Hawaii Five-0 helt klart!! Fick se hela cast:et gå på röda mattan och sen visade dom första avsnittet av säsong 7 på en storskärm mitt på stranden och alla satt på filtar och kollade.

Att surfa och snorkla i Hawaii var inte heller helt fel!

Har du blivit bättre på engelska efter din språkresa med till Honolulu med EF?

Det tycker jag! Känns som mitt ordförråd är mycket större än innan bland annat.

Skulle du rekommendera andra att åka på språkresa med EF?

Ja absolut! Jag har så bra minnen där ifrån.

– Madeleine, Språkkurs, 3 veckor Honolulu

Studera i Honolulu du också!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig