Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Julklappstips för resgalna

Julklappstips för resgalna

Oavsett om det är dags att köpa julklappar, födelsedagspresenter, eller paket överlag kan det vara svårt att hitta den perfekta presenten. Våra reseexperter har satt ihop den ultimata presentguiden med julklappstips för alla som älskar att resa!

Tom:

Stora hörlurar

Det finns få saker som är så irriterande som högljudda människor på ett flygplan. Därför är ljuddämpande hörlurar den perfekta presenten. De är inte bara bra för dem som älskar musik, men också för att slippa irritera sig på folk som snarknar, gråter och är allmänt störande. Allt ljud runt omkring stängs ute och det blir tyst från båda håll. Win- win!

Kabinväska

Jag kommer så väl ihåg när jag för första gången köpte en kabinväska med hjul och utfällbart handtag. Det var så briljant att jag inte förstod hur jag klarat mig utan den så länge. Det är inte bara det att du kan få ner sjukt mycket prylar i den genom att trycka ner locket när du ska dra igen dragkedjan, den har också små suveräna hjul som gör att du rör dig på flygplatsen lätt som en plätt. Du slipper också bli helt svettig av att bära en tung väska hela vägen. Kabinväskor har även ofta ett litet fack som är gömt på insidan, vilket gör att man känner sig lite som en hemlig agent också.

Simon:

Portabel laddare

Jag har möjligtvis världens sämta lokalsinne, så att upptäcka en ny destination för mig är vanligtvis, ja vad ska jag säga…intressant. Jag litar blint på lokalbefolkningens instruktioner och kartorna på telefonen, vilket snor åt sig allt batteri på nolltid. Lyckligtvis finns därför portabla telefonladdare som finns där för att se till att jag hittar rätt.

Scratch Map eller en jordglob

Att drabbas av en lätt deppression när man varit ute och rest är rätt vanligt. Det kan verkligen kännas helt fruktansvärt. Att inreda hemmet med saker som påminner dig om din resa kan underlätta när man håller på att anpassa sig till sina vanliga rutiner igen. Så kallade Scratch Maps eller en jordglob, där man kan märka ut vart i världen man har varit, kan vara en kul present för att behålla reslusten vid liv.

Florence:

En bra kamera

Det finns platser som är så magiska att mobilkameran helt enkelt inte räcker till. Hur ska egentligen en mobilkamera kunna fånga det magiska solnedgångsögonblicket på Honolulu eller alla tusen ljus som blinkar på Times Square på nyårsafton? Att ge bort en riktigt bra kamera kommer vara fin investering till den som älskar att resa och fotografera.

Crumpled City map

Om du är precis som jag och går vilse i varje ny stad du besöker, känner du säkert igen att kartan du bär med dig i slutet av resan är helt skrynklig. Crumpled City Map, är en behändig liten karta som du kan skrynkla ihop och stoppa ner i fickan utan att den förstörs. Ett plus är att den verkligen förhindrar att man virrar omkring utan att riktigt veta vart man är påväg.

Isabel:

Plastpåsar för flygresan

Det kan vara smidigt att ha smink och vissa hygienprodukter i handbagaget, men de små plastpåsarna man får på flygplatsen är allt annat än praktiska. Eller snygga för den delen heller. Hursomhelst finns det faktiskt fina påsar, som inte bara har plats för alla dina produkter utan också har exakt rätt storlek för att komma igenom säkerhetskontrollen.

Surfplatta

Att resa innebär många timmar på ett flygplan, tåg eller i bilen. Samt att man spenderar mycket tid med att vänta på dessa transportmedel. Dessa stunder är en surfplatta din bästa vän. Tiden kommer att flyga förbi medan du uppslukas av en deckare eller tittar på din favoritserie. Du hittar hundratals böcker och serier bara ett klick bort utan att det väger nästan någonting alls. Teknik är verkligen helt suveränt!

Martinique:

Resefilt

Det kanske inte låter som en jättekul present, men att ha med sig en mysig filt när man reser kan vara riktigt användbart, speciellt om du precis som jag alltid fryser lite. Om du är lite äventyrlig av dig och lätt kan hamna i situationer där du måste sova kvar på tågstationen kan en filt rädda natten. Ett alternativ är också att köpa en större halsduk, om du vill vara lite mer trendig.

Flip-flops

Flip-flops är verkligen ett måste när du är ute och reser, speciellt om du ska bo på hostel och delar dush med andra. De tar lite plats i resväskan och är helt enkelt användbara i alla tänkbara situtioner på resan. Sist men inte minst, kan de också användas att försvara dig med om du till din förskräckelse upptäcker en stor spindel i ditt rum.

Emma:

Polaroidkamera

Det är verkligen värt att ha med sig en bra kamera för att föreviga alla avundsvärda ögonblick från din resa. Men att ha med sig en polariodkamera är nödvändigt av en enkel anledning, det är så kul! Hitta fokus, klicka på avtryckaren och vips så har du ett retro-minne som är snyggt att sätta upp på väggen hemma.

747 saker att göra på ett flygplan

Om du har svårt att koppla av och tröttnat på att kolla på gamla Friends avsnitt på planet är boken 747 saker att göra på ett flygplan ett sätt att fördiva tiden under en långflygning. Den innehåller allt från pussel till övningar du kan göra sittandes i stolen och oavsett vad du väljer att göra kommer du ha något att fokusera på när din stolsgranne snarkar brevid dig. (Om du inte har ett par ljuddämpande hörlurar då förstås som Tom).

Isabelle:

Packpåsar

Jag är riktig dålig på att packa. Jag viker inte mina kläder fint utan knölar ner allt i väskan och jag ser verkligen inte till att packa smart så att jag får plats med så mycket som möjligt. Men det finns hopp för alla er är likadana! Att använda packpåsar är ett bra sätt att ha koll på sin packning och hålla ordning i resväskan. De skyddar också dina prylar och kläder från vatten, schampoo och allmänt kaos.

Bagagetaggar

Alla som vet hur det är att vänta i evigheter på sin svarta resväska vid bandet kommer att uppskatta en snygg bagagetagg. Nej, du ska absolut inte ge bort en sådan där svart och tråkig utan vi snackar roliga färger och mönster för att väskan ska sticka ut! Coola bagagetaggar fungerar också som det perfekta kortet till vilken som helst av presenterna ovan. Den kommer definitivt göra att din resväska blir mer personlig och visar tydligt att du är en riktig globetrotter.

Ge bort en språkkurs i julklapp!Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Resor

Guide: Sabbatsår i Asien
10 anledningar att älska Berlin