GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

GÖMD PÄRLA: KYOTO GARDEN I HOLLAND PARK, LONDON

GÖMD PÄRLA: KYOTO GARDEN I HOLLAND PARK, LONDON

Min gömda pärla är inte så gömd längre, eftersom den kommer bli viral genom den här bloggen. Men men, det är väl klart att man ska dela med sig, eller hur?

Jag stötte på Kyoto Garden i Holland Park nyligen efter jag hört om den från min kollega, och jag blev förälskad vid första ögonkastet. Även om London är fullt av bra parker och fantastiska öppna ytor så är den här lilla japanska pärlan mitt i västra London – bara ett stenkast från butikerna och restaurangerna vid High street kensington och Westfield shoppingcenter – någon mer än vad stora parker är. Ett litet nyckfullt underverk (det känns verkligen inte som man är i London längre) och en dos lugn och ro.

Istället för att sätta dig på en filt eller sparka boll så är den här parken perfekt för en lugn promenad med en god vän, eller lite meditation vid den förtjusande fiskdammen. Trädgården är extra vacker under våren när alla de vackra körsbärsträden blommar.

[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/11/2016/05/KyotoGarden3.jpg)[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/11/2016/05/KyotoGarden4.jpg)

Bilder: Kaisa

Några roliga fakta om denna park (i en annan park): den är designad av en känd japansk trädgårdsdesigner, och byggdes som en symbol för vänskap med Handelskammaren i Kyoto år 1992. Trädgården är öppen, precis som Holland Park, från 7.30 till en halvtimme efter skymning, och du finner den, mer eller mindre, i mitten av parken.

ÅK TILL LONDON OCH PROMENERA I KYOTO GARDENLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig