Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Lizzies härliga språkresa till Isle of Wight

Lizzies härliga språkresa till Isle of Wight

Jag åkte till Isle of Wight i 2 veckor sommaren 2018. Jag valde staden eftersom jag ville vara nära havet men fortfarande vara nära stan. Jag valde att bo med andra elever på EF residence då det var min första språkresa och det kändes tryggare och roligare att bo med en grupp. När jag åkte så fanns det personer i alla åldrar 10-14 år.

Residencet var jättefint och jag bodde med tre andra svenskar. Vissa rum hade en egen lång balkong. I varje rum bodde det mellan tre och åtta personer och några i min grupp bodde med norrmän. Jag kände ingen innan jag åkte men jag fick massor med nya vänner, de flesta har jag fortfarande kontakt med.

Det bästa med skolan var att det fanns både norrmän, finnar och italienare på samma skola. Vårt klassrum var väldigt fint och hade havsutsikt. Lärarna var jättebra och roliga. En klass övade till exempel på att beställa mat i klassrummet och sen gick de och köpte glass på riktigt. Om man var duktig på lektionerna fick man passport points och det gillade jag verkligen.

Det bästa med Isle of Wight är att det är nära till stranden, staden och att det är så vackert. Jag kan rekommendera Isle of Wight till alla då det finns massor med härliga saker att göra. Vi gjorde alla möjliga aktiviteter som mordmysterium på campus. Men roligast var när vi åkte in till Newport! Jag har varit i London väldigt många gånger tidigare så det var roligt att upptäcka en nya stad.

Ett av mina roligaste minnen var när vi var på zoo. En kompis till mig hade sin väska på sig och vi gick in till lemurerna. Då hoppade en lemur upp på hennes ryggsäck och började leta efter mat! Jag saknar allt med både EF och Isle of Wight men det jag saknar mest är kompisarna och utflykterna.

Eftersom jag hade en sådan härlig upplevelse den här sommaren ska jag åka på två språkresor nästa sommar. En till Frankrike och en till England.

Hälsningar Lizzie

Gör som Lizzie och åk på språkresa till Isle of Wight!Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Studentberättelser