GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

6 Londontips du inte vill missa

6 Londontips du inte vill missa

Är du sugen på att besöka London snart? Eller har du kanske redan bokat in din resa? Kanske en weekend eller över en längre period. London har så enormt många caféer, brunchställen, restauranger och barer att erbjuda så det kan vara svårt att veta hur man ska prioritera. Här kommer några Londontips som är mer än värt ett besök eller två!

1. LE PAIN QUOTIDIEN

Le Pain Quotidien betyder “det dagliga brödet” och är ett franskt organiskt café som du hittar runt om i London. Favoriten är den vid Notting Hill Gate. Starta dagen med en härlig brunch och beställ in deras klassiska scones och en granola parfait så kommer du inte att bli missnöjd. Deras avokadosmörgås eller brunchtallrik på helgen är inte heller en dum idé.

2. GRANGER & CO.

Du kommer troligtvis att vara sugen på en god brunch mer än en gång under din resa. Ett hett tips är Granger & Co. som du bland annat hittar i Notting Hill på Westbourne Grove. En smakupplevelse du sent kommer att glömma är deras ricotta hotcakes som serveras med banansmör och sirap…det vattnas i munnen vid tanken! På helgerna är det ofta mycket folk så räkna med lite kö men det är det definitivt värt. Det kan dessutom hända att du stöter på en och annan kändis där!

3. SKETCH

En konstnärlig restaurang med häftig inredning och olika avdelningar där du väljer om du vill sitta i exempelvis “galleriet” eller i “biblioteket”. Gå dit för en brunch, afternoon tea, middag eller unna dig en god cocktail. Glöm inte att ta lite snygga bilder vid deras omtalade äggtoaletter! Sketch ligger på Conduit Street, runt hörnan om Oxford Circus.

4. THE ORANGERY

Att testa afternoon tea är ju ett måste när du besöker London. Du får in en härlig blandning av “finger sandwiches”, scones med clotted cream och sylt, bakverk och självklart en massa te. Afternoon tea-ställen finns det gott om i London men många passar på att ta överpriser. Ett guldkorn som ni hittar i Hyde Park vid Kensington Palace är ett gammalt kungligt palats, “The Orangery” där du kan beställa in klassiskt afternoon tea till överkomliga priser.

5. RADIO ROOF TOP

Suktar du efter goda drinkar med grym utsikt och skön stämning med loungemusik bör du besöka Radio Roof Top. Radio Roof Top ligger högst upp, på 10:e våningen, av lyxhotellet ME London. Kom dit under eftermiddagen eller tidig kväll om du vill ha lugnare stämning, eller stanna till småtimmarna för att få lite partyfeeling.

6. PRET-A-MANGER

Ett sista Londontips är Pret A Manger! Vill du ta en kort break från shoppingen på Oxford Street eller kanske köpa med dig picknick till Hyde Park är det perfekt att köpa med en surdegsbaguette, sallad eller soppa från Pret-A-Manger. Kaffet är organiskt och maten är alltid fräsch! Helt klart prisvärt och riktigt gott. Testa deras Chicken Ceasar baguette!

Åk på språkresa till London och upptäck allt vad staden erbjuderLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig